Τέως Κωνσταντίνος: “Επιτέλους θα δουλέψει και ο Κάρολος λίγο”
EUROKINISSI - 24 MEDIA LAB
ΦΙΞΙΟΝΑΛ

Τέως Κωνσταντίνος: “Επιτέλους θα δουλέψει και ο Κάρολος λίγο”

Ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων εύχεται καλή επιτυχία στον Κάρολο και θυμάται τη δική του απίθανη περιπέτεια στον χώρο της εργασίας.

Έχουμε συνεννοηθεί από χθες σαράντα άεργοι και του στέλνουμε μηνύματα, έχει κλείσει κινητά, σταθερά, δεν μιλάει σε άνθρωπο. Κάνει λες και τον στέλνουνε στα ορυχεία. Ηρέμησε λίγο βρε γκαστερμπάιτερ, δεν μπορούμε να κάνουμε μια πλάκα;

Και εμείς δουλέψαμε για τρία τέσσερα χρόνια το ‘60 αλλά δεν κάναμε έτσι. Εμένα δεν με πειράζανε δηλαδή τότε; Δεν έφαγα εγώ καζούρα; Δεν με έπαιρνε ο πατέρας σου 11 το πρωί και γελούσε που ήμουν ήδη ξύπνιος;

Θεός σχωρέστον κι αυτόν, βασανισμένος άνθρωπος. Ησύχασε κι αυτός λίγο.

Αλλά δεν το ‘βαλα κάτω. Από όλα έκανα, δεν τη φοβήθηκα ποτές μου τη δουλειά. Και ταξίδια έχω πάει και ύπνους έχω ρίξει και σε δεξιώσεις έχω ξενυχτήσει, και ό, τι έχει χρειάστηκε να κάνω για να ’χω ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μου και ένα πιάτο ζεστό φαΐ, το ‘κανα.

Και αν η “Ελεύθερη Ώρα” έχει δίκιο, θα το ξανακάνω.

Και αποστάτες θα ορκίσω και συνταγματάρχες και ό, τι μου φέρουνε εκείνη τη στιγμή, δεν έχω πρόβλημα. Όλοι φιλαράκια είμαστε, το λέει και ο Ρέμος.

Απλά εμένα με κάψανε νωρίς, τώρα είναι η καλύτερη ηλικία για δουλειά. Τώρα που ξέρεις τη ζωή, απ’ τα 70 και μετά, όχι όταν βάλανε εμένα. Τι ήξερα εγώ τότε, ένα παιδάκι ήμουνα. Αντί να πηγαίνω στα πάρτι και να χορεύω γιάνκα ντυμένος Τσιβιλίκας, καθόμουνα να βγάλω άκρη με την πλέμπα.

Εν τω μεταξύ, άσχετο, αλλά έχω εδώ κι ένα Νιγηριανό πρίγκιπα που με έχει ζαλίσει απ’ το πρωί με mail, και μου λέει να του βάλω κάτι λεφτά για τα αεροπορικά, θέλει να πάει στην κηδεία.

Έμπιστος μου ακούγεται, στο κάτω κάτω, και οι δυο βασιλικό αίμα έχουμε. Να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο, τόσα μας ενώνουν.

Τεσπά, καλή αρχή στον Κάρολο. Όλα για τους ανθρώπους είναι, ακόμα και η δουλειά.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fun, Βασίλισσα Ελισάβετ, Βασιλιάς Κάρολος