Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών

Ως τα τέλη Οκτωβρίου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών

Μέχρι και την 31η Οκτωβρίου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, με τους δικαστικούς λειτουργούς να εξακολουθούν να απέχουν από την εκδίκαση σχεδόν όλων των υποθέσεων.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν στην αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας και τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δικαστικών αποφάσεων, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων.

Ακόμη, αποφάσισαν την αποχή κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.

Παράταση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έως τις 20 Οκτωβρίου.

Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλουν τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου, όποτε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιήσει νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Στο μεταξύ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε με ανακοίνωση της στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Χρυσικό.

επισημαίνει ότι “δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες στους δικαστές για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις”.

Υπενθυμίζεται πως πριν τρεις μέρες ο κ. Χρυσικός απέστειλε στους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητάει “λίστα” με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα, από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα