Φίλιπ Κρίστοφερ: Οι ΗΠΑ βλέπουν με διαφορετικό μάτι την Τουρκία και τον Ερντογάν

Φίλιπ Κρίστοφερ: Οι ΗΠΑ βλέπουν με διαφορετικό μάτι την Τουρκία και τον Ερντογάν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ. Ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων μιλάει στο NEWS 247 ενόψει των αμερικανικών εκλογών. "Διαπιστώνεται μια αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών", σημειώνει

Αποστολή στη Ν. Υόρκη: Δέσποινα Συριοπούλου

«Εμείς ως ομογένεια εργαζόμαστε και με τις δύο πλευρές. Αν οι εκλογές ήταν σήμερα, η Κλίντον θα ήταν η νικήτρια, αλλά έχουμε ακόμα αρκετές ημέρες μέχρι τις εκλογές. Ως ομογένεια προσπαθούμε να στηρίξουμε βουλευτές και γερουσιαστές που είναι φιλέλληνες» δηλώνει στο News247.gr ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, και δη του κυπριακού.

Αυτό έγινε και το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο εστιατόριο Διόνυσος της Αστόριας.  Μια ομάδα Ελληνοαμερικανών, με πρωτοβουλία του Φίλιπ Κρίστοφερ, προέδρου της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), συναντήθηκαν για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας της Κάρολιν Μαλόνι, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Δημοκρατικό κόμμα. Η «Μπουμπουλίνα», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν στους κόμπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εδώ και χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του ελληνισμού. Η κα Μαλόνι, μαζί με τον ρεπουμπλικάνο βουλευτή από την Φλόριδα, Κώστα Μπιλιράκη, είναι οι πρόεδροι του Hellenic Caucus, της επιτροπής στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την επιτροπή προώθηση των εθνικών μας θεμάτων. Η βουλευτής των Δημοκρατικών, που διεκδικεί για ακόμα μια φορά μια από τις 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ανέφερε, άφησε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Νέα Υόρκη για να είναι με ανθρώπους που καθημερινά τη στηρίζουν». Αυτό που είπε ο κ. Κρίστοφερ παραπάνω, ότι «προσπαθούμε ως κοινότητα να στηρίζουμε βουλευτές και γερουσιαστές που προωθούν τα ελληνικά θέματα», αυτό ακριβώς έγινε και στη συνάντηση της Δευτέρας. Μπροστά σε ένα κοινό, με δημοκρατικούς και ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, η παροχή οικονομικής στήριξης σε βουλευτές που διάκεινται θετικά προς την Ελλάδα και την Κύπρο, θεωρείται δεδομένη.   

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο Φίλιπ Κρίστοφερ θεωρεί ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών και πρώην υπουργός των Εξωτερικών «γνωρίζει τα προβλήματά μας, ωστόσο συνέχισε την πάγια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ετίθετο δηλαδή θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, να κλίνει προς την Τουρκία». Και εξηγεί πως αυτό στηρίζεται στην θεωρία ότι η γείτονα έχει θέση-κλειδί αναφορικά με την Μέση Ανατολή, αλλά και αυτή που διατηρεί 800.000 στρατό στο ΝΑΤΟ. Στους τελευταίους έξι μήνες για τον κ. Κρίστοφερ διαπιστώνεται μια αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, «οι ΗΠΑ βλέπουν με διαφορετικό μάτι την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν», κάτι που ευελπιστεί να γίνει, αν η Χίλαρι Κλίντον εκλεγεί πρόεδρος.

Φίλιπ Κρίστοφερ: Οι ΗΠΑ βλέπουν με διαφορετικό μάτι την Τουρκία και τον Ερντογάν

Από την άλλη πλευρά, αναφορικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Φίλιπ Κρίστοφερ σημειώνει ότι ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων θέλει ριζική αλλαγή πολιτικής, η οποία θα αλλάξει το σκηνικό της Μέσης Ανατολής. «Αυτό που βλέπουμε», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, «μια συμμαχία Ηνωμένων Πολιτειών-Ρωσίας θα έχει επιπτώσεις στην Τουρκία, της οποίας η θέση θα αδυνατίσει».  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Dennis Mehiel: Η Κλίντον θα είναι η νικήτρια των εκλογών

Ελένη Κουναλάκη - Τσακοπούλου: Αν ο Τραμπ γίνει πρόεδρος κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του ΝΑΤΟ

Debate: Το λάθος Τραμπ που ενδέχεται να κρίνει τις εκλογές

SHARE:

24Media Network