Καρεμπέ στο Contra.gr: Πρέπει να επιτρέπεις στους ανθρώπους να έρθουν στη χώρα σου

Ο Κριστιάν Καρεμπέ Contra.gr / Watkinson

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μιλάει για τον ρατσισμό που βίωσε στη ζωή του στη Γαλλία και την Ελλάδα και αναφέρεται στο προσφυγικό θέμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής στο Contra.gr, μιλώντας για τα παιδικά χρόνια του και τις δυσκολίες διαβίωσης που έπρεπε να ξεπεράσει, μέχρι να τον ρατσισμό που βίωσε ως παιδί της Νέας Καληδονίας, αφού ήταν αναγκασμένος να διδάσκεται ακόμα και διαφορετική ιστορία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Γαλλίας, για τον τόπο του.

Πολλά χρόνια μετά, ώριμος πλέον, εξηγεί ότι θα πρέπει η Γαλλία να αποδεχθεί το παρελθόν της και καταθέτει την άποψή του για το προσφυγικό: "Η Γαλλία μεγάλωσε μέσα από τις αποικίες της και δεν μπορούν να το αρνηθούν αυτό. Πρέπει να αποδεχθούν τους ανθρώπους που προέρχονται από τις αποικίες τους. Σήμερα, επειδή υπάρχει παγκοσμιοποίηση και μετανάστευση, πρέπει να επιτρέπεις στους ανθρώπους να έρθουν στη χώρα σου. Εξυπακούεται ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες σε αυτό. Ο κόσμος οφείλει να τους σέβεται. Όλοι πρέπει να σέβονται τους νόμους κάθε χώρας.

Η αντίληψη κάποιων, όμως, δεν περιλαμβάνει ανθρώπους, ακόμα κι είναι επίσης Γάλλοι! Πιστεύουν ότι πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην Αφρική. Η νέα μετανάστευση, οι πρόσφυγες που υπάρχουν τώρα, είναι μια άλλη περίπτωση. Προέκυψαν μέσα από τους πολέμους και τη βία που έχουν υποστεί»

Διαβάστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη του Κριστιάν Καρεμπέ στο Contra.gr.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS