Τι είναι τα Ermis Awards και γιατί μας αφορούν όλους;

Διαβάζεται σε 2'
Τι είναι τα Ermis Awards και γιατί μας αφορούν όλους;

Λίγα λόγια για τα αγαπημένα βραβεία της διαφήμισης και την σημασία τους εν έτει 2024.

Σε μία χώρα που αγαπάμε να βραβευόμαστε και έχουμε εφεύρει βραβεία για την παραμικρή ασχολία, υπάρχουν κάποιοι θεσμοί που εξακολουθούν να λειτουργούν σαν φάρος και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

Η 24MEDIA στηρίζει για άλλη μια χρονιά τα Ermis Awards, τον πιο σημαντικό θεσμό βράβευσης της δημιουργικότητας στην επικοινωνία στην Ελλάδα. Τα Ermis Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στη χώρα μας.

Ποια είναι όμως η σημασία τους στη σύγχρονη εποχή της διαφήμισης; Πώς εξασφαλίζεται η εγκυρότητα του θεσμού; Και πώς αυτός ο θεσμός θα καταφέρει να παραμείνει relevant σε ένα τοπίο το οποίο μεταβάλλεται διαρκώς;

Τις απαντήσεις δίνουν η Καλλίνα Κυρατσούλη, Head of Creative της Soho Square Athens και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ermis Awards 2023 και ο Θοδωρής Περδικάκης, Vice Chairman & Head of Creative της attp και μέλος του Steering Committee των Ermis Awards 2023.

Τα Ermis Awards διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2002, όταν ο Γιώργος Ντούσης μετεξέλιξε το μέχρι τότε Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης μετονομάζοντάς το σε Ermis Awards και ενέταξε στο θεσμό αυτό τους Τομείς Επικοινωνίας που εκπροσωπεί η ΕΔΕΕ. Το Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης, μέτρησε 11 χρόνια επιτυχημένης πορείας, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1989 με εμπνευστή της ιδέας και Πρόεδρο του 1ου ΦΕΔ, τον Γιάννη Ευσταθιάδη.

Σκοπός των Ermis Awards είναι η ανάδειξη των πιο δημιουργικών Διαφημιστικών Έργων, Προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων, Προγραμμάτων Άμεσου Marketing, Προγραμμάτων Δημιουργικής Χρήσης των Μέσων, Έργων Ψηφιακής Επικοινωνίας κλπ.

Στόχοι των Ermis Awards είναι η ηθική επιβράβευση και καταξίωση των δημιουργών, η προβολή της λειτουργίας του κάθε τομέα επικοινωνίας και η ανάδειξη της σημασίας της δημιουργικής σκέψης σε κάθε έναν εξ αυτών, καθώς και η ηθική επιβράβευση των Εταιρειών Επικοινωνίας και των Διαφημιζομένων / Πελατών για τη συμβολή τους στην ανάδειξη της δημιουργικότητας.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, στόχος των Ermis Awards είναι η καταγραφή της εξέλιξης της ελληνικής διαφήμισης και της πορείας της επικοινωνίας μέσα από τα βραβευθέντα έργα, ώστε τα έργα αυτά να αποτελέσουν ιστορικά ντοκουμέντα για τη δημιουργικότητα.

Η τελετή των φετινών Ermis Awards θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα