Ταξίδι στο όνειρο για την Γεωργία Παπαζήση

Ταξίδι στο όνειρο για την Γεωργία Παπαζήση

Η Γεωργία Παπαζήση, η γυναίκα που συγκίνησε και ένωσε τους χρήστες του διαδικτύου έφτασε στην Ινδία. H πρώτη της μέρα στην κλινική (Vid)

Τη γνωρίσαμε μέσω του διαδικτύου και η γενναία μάχη της μας συγκίνησε και μας κινητοποίησε. Ο λόγος για τη Γεωργία Παπαζήση, η οποία παλεύει με τη νόσο Λάιμ , από την οποία προσβλήθηκε πριν τέσσερα χρόνια.

Η ιστορία της συγκίνησε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι μαθαίνοντας τις λεπτομέρειες για τον αγώνα της και για την ανάγκη να νοσηλευθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας και να εισαχθεί στη κλινική Nu Tech για να ξεκινήσει αγωγή με με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, ανταποκρίθηκαν άμεσα.

ADVERTISING

Για να ταξιδέψει χρειαζόταν 30.000 ευρώ, τα οποία και συγκεντρώθηκαν τελικά μέσω της πρωτοφανούς κινητοποίησης χρηστών του Facebook και του Twitter, οι οποίοι αποφάσισαν να βοηθήσουν τη Γεωργία να ξαναπάρει πίσω τη ζωή που της στέρησε η ασθένεια.

Η Γεωργία, όπως αναφέρει στο προσωπικό της ιστολόγιο , έφτασε στις 22 Αυγούστου στο Νέο Δελχί, συνοδευόμενη από την φίλη της Εύα. Θα παραμείνει δύο μήνες στην κλινική NuTech Mediworld για θεραπεία.

Όπως φαίνεται από όσα γράφει από την μακρινή Ινδία, το ηθικό της είναι ακμαιότατο και η ίδια ενθουσιασμένη και έτοιμη να νικήσει την ασθένεια.

Η πρώτη μέρα στην Ινδία

"Μετά από ένα πολύωρο αλλά αρκούντως διασκεδαστικό ταξίδι, η πρώτη μέρα αφιερώθηκε στην ξεκούραση και τον ύπνο, την γνωριμία με την Δρ.Shroff, τους άλλους γιατρούς της ομάδας και το προσωπικό της κλινικής, την συμπλήρωση και υπογραφή εγγράφων, την εγκατάσταση στο μικρό αλλά άνετο και χαριτωμένο δωμάτιο και μια νοστιμότατη πρώτη επαφή με την Ινδική κουζίνα!" γράφει η Γεωργία και προσθέτει:

"Επίσης, είχα μια σύντομη συνάντηση με έναν νεαρό γιατρό που ειδικεύεται αυτό το διάστημα σχετικά με την Νόσο Lyme καθώς και μία πρώτη δοκιμαστική δόση βλαστοκυττάρων, με ενδομυϊκή ένεση στο μπράτσο. Η πίεσή μου, η θερμοκρασία μου, και τα επίπεδα οξυγόνου ελέγχθηκαν ήδη τρεις φορές την πρώτη μέρα!!!".

Η Γεωργία παρά το ότι θα υποβάλλεται σε πολλαπλές συνεδρίες φυσικοθεραπείας και εργασιοθεραπείας κάθε μέρα διατηρεί το κέφι της.

"Σήμερα ήταν μέρα αξιολόγησης και εξετάσεων. Μετά το πρωινό πήγαμε κάτω για αξιολόγηση φυσικοθεραπείας. Η αίθουσα ήταν παγωμένη αλλά ο φυσικοθεραπευτής μου ήταν φωτιά, κι έτσι ισορρόπησε η κατάσταση! (lol)" γράφει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη εντύπωση της έκανε το χαμηλό κόστος εξετάσεων, αλλά και η συμπεριφορά των γιατρών.

"Αργότερα, μετά το μεσημεριανό, πήγαμε σε άλλο νοσοκομείο (Fortis Hospital) για SPECT scan. Η διαδρομή κράτησε 35-40 λεπτά, κυρίως λόγω της κίνησης και της καταρρακτώδους βροχής. Μαντέψτε πόσο κοστίζει εδώ αυτή η εξέταση, που στις ΗΠΑ τιμάται $3,000. Ε, λοιπόν χρεώνεται 12.100 Ρουπίες, δηλαδή περίπου $265 ή  €184!!! Καλό;;"

"Κουρασμένη, αλλά χαρούμενη"

Τέλος, η Γεωργία Παπαζήση δηλώνει πολύ χαρούμενη, σημειώνει ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι περίμενε και μας υπόσχεται ότι θα μας ενημερώνει τακτικά.

"Είμαι πάρα πολύ κουρασμένη αλλά και χαρούμενη. Η κλινική είναι ακόμα καλύτερη απ ότι περίμενα, όλοι είναι καλοσυνάτοι και εγκάρδιοι αλλά και απόλυτα επαγγελματίες, άριστα οργανωμένοι και εξυπηρετικοί. Ως εδώ οι εντυπώσεις μου σχετικά με την κλινική είναι οι καλύτερες και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Θα προσπαθήσω να κρατήσω τακτικό ημερολόγιο".

Εμείς να της ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Γεωργία Παπαζήση ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Ινδία

Μια γυναίκα παλεύει για τη ζωή της στο διαδίκτυο

Η μάχη της Γεωργίας Παπαζήση

SHARE:

24Media Network