Κασίδας: Το νησάκι που έγινε κυριολεκτικά “της Πόπης”

Κασίδας: Το νησάκι που έγινε κυριολεκτικά “της Πόπης”
Νησάκι Κασίδας Youtube / @Up Stories

Η βραχονησίδα με το όνομα Κασίδας βρίσκεται μια ανάσα από την Αττική και μέχρι σήμερα μνημονεύεται με τη διάσημη φράση "έγινε της Πόπης".

Αν σας έλεγαν πως υπάρχει κάπου ένα νησάκι που έγινε “της Πόπης” σίγουρα το μυαλό σας θα πήγαινε είτε στην Μύκονο είτε στην Σαντορίνη είτε σε κάποιο από τα διάσημα Ελληνικά νησιά που κυριολεκτικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βουλιάζουν από κόσμο που τα επισκέπτεται, προκειμένου να απολαύσει της ομορφιές τους να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά τους και φυσικά να ξεφαντώσει διασκεδάζοντας.

Κι όμως το νησάκι που κυριολεκτικά “έγινε της Πόπης” βρίσκεται μια ανάσα από την Αττική και πιο συγκεκριμένα μόλις 700 μέτρα από το Άκρο της Βουλιαγμένης γνωστό και ως Λαιμός.

Πρόκειται για την βραχονησίδα με το όνομα Κασίδας και, προφανώς, το όνομα του αυτό το νησάκι το πήρε επειδή πρόκειται για ένα εντελώς καραφλό βραχώδες νησί.

Εν τέλει, έφτασε να μνημονεύεται μέχρι σήμερα με τη φράση “της Πόπης”, λόγω ενός πλοίου με το όνομα “Πόπη” που είχε προσκρούσει στη νησίδα και που προκάλεσε εικόνες χάους και πανικό, ενώ πνίγηκαν 11 άτομα.

Δείτε το drone βίντεο της ομάδας Up Stories:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα