Πάτε οδικώς στο εξωτερικό. Έχετε πράσινη κάρτα;

Πάτε οδικώς στο εξωτερικό. Έχετε πράσινη κάρτα;

Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας στο εξωτερικό είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την πράσινη κάρτα.

Η πράσινη κάρτα είναι ένα από τα βασικότερα έγγραφα που πρέπει να πάρετε μαζί σας αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σας. Είναι το επίσημο έγγραφο στα αγγλικά που πιστοποιεί ότι το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο.

Πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει αλλά στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του, πέρα από το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας του, θα πρέπει να έχει και αυτό το χαρτί όταν επισκέπτεται μία άλλη χώρα.

Προσοχή, η πράσινη κάρτα δεν είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου στα αγγλικά. Το συγκεκριμένο έγγραφο πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης, σύμφωνα με τους όρους και τα όρια κάλυψης που ισχύουν στην χώρα που εμπλέκεστε σε κάποιο ατύχημα. Δεν αποτελεί μεταφορά του συμβολαίου σας στο εξωτερικό και δεν έχει πρόσθετες καλύψεις.

Δεν έχετε πράσινη κάρτα; Κανένα πρόβλημα! Το insurancemarket.gr είναι πάντα δίπλα σας για να σας διευκολύνει. Εσείς φτιάξτε βαλίτσες και εκείνοι θα φροντίσουν να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να την έχετε άμεσα στο e-mail σας.

Εάν επιθυμείτε κάλυψη και για άλλους κινδύνους πλέον της αστικής ευθύνης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους συμβούλους του insurancemarket για να σας ενημερώσουν ποια είναι η πολιτική της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας.

Χρήσιμες συμβουλές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

  • Όταν ταξιδεύετε σε χώρες μέλη της ΕΕ η κάρτα εκδίδεται χωρίς χρέωση. Αντίθετα, σε χώρες εκτός της ΕΕ εξαρτάται από τα τιμολόγια των ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Η πράσινη κάρτα ισχύει για ταξίδια σε: Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Τυνησία, Φιλανδία.
  • Η πράσινη κάρτα δεν είναι απαραίτητη στις χώρες της ΕΟΧ και την Ελβετία, ωστόσο επειδή το πιο πιθανό είναι οι αστυνομικές αρχές σε χώρες του εξωτερικού να μην έχουν ξαναδεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο στα ελληνικά, καλό είναι να την έχετε μαζί σας.
  • Αν η χώρα που επισκέπτεστε δεν είναι μέλος του συστήματος Πράσινης Κάρτας τότε είστε ανασφάλιστος. Τι πρέπει να κάνετε; Κατά την είσοδό σας στη χώρα πρέπει να αναζητήσετε και να συνάψετε τοπική ασφάλιση. Για περισσότερες πληροφορίες θα σας συμβουλεύαμε να ενημερωθείτε από την αρμόδια πρεσβεία στη χώρα μας.
  • Αν φτάσετε στα σύνορα χωρίς κάρτα θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με την ασφαλιστική σας εταιρεία ή με το insurancemarket για την έκδοση της πράσινης κάρτας. Αν έχετε πέσει σε μέρα αργίας μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης που υπάρχει στα σύνορα.
  • Αν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με την πράσινη κάρτα, μπορείτε να καλέσετε τους Insurance Experts του insurancemarket.gr στο 210 3245000 για να σας λύσουν κάθε απορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα