Πέντε νησιά για σένα που θες να ξεφύγεις από τα πλήθη

Πέντε νησιά για σένα που θες να ξεφύγεις από τα πλήθη
shutterstock

Ανυπομονείς για μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά από τα πλήθη φέτος το καλοκαίρι;

Θέλεις να συνδυάσεις διακοπές σε νησί αλλά χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις σε ουρές, να στριμώχνεσαι στο καράβι, να πρέπει να έχεις κάνει κράτηση για το φαγητό σου και να ανοίγεις ‘μονοπάτι’ στην παραλία για να περάσεις; Υπάρχουν καλοκαιρινοί προορισμοί όπου θα βρεις την ησυχία σου και θα ξεφύγεις από τη πολυάσχολη πραγματικότητα της πόλης.  Δεν είναι δύσκολα προσβάσιμοι, ούτε παραμελημένοι. Είναι μικρά μαργαριτάρια του Αιγαίου όπου τα φώτα δεν είναι ακόμα στραμμένα πάνω τους, για αυτό εκμεταλλεύσου το όσο προλαβαίνεις. Η διαδικασία της κράτησης είναι πλέον εύκολη, αφού με το πάτημα του κουμπιού, από την άνεση του σπιτιού σου θα βρεις τα καλύτερα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν μεταφορά και διαμονή ώστε να μη χρειαστεί να κουραστείς για τίποτα. Φέτος το καλοκαίρι η μόνη σου έγνοια θα είναι πώς να πάρεις περισσότερες μέρες άδειας.

1. Αλόννησος – Η ‘πολύχρωμη’ ησυχία

shutterstock

 

Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση αποτελεί η ‘ήρεμη δύναμη’ των Σποράδων, η Αλόννησος, με την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Σε αυτό το νησί  θα γίνεις σίγουρα φυσιολάτρης, θα νιώσεις ένας μικρός εξερευνητής και θα απολαύσεις τις διακοπές σου με ταίρι τη φύση. Καταπράσινη και γοητευτική, με πανέμορφες παραλίες, όρμους με γαλαζοπράσινα νερά και γραφικούς οικισμούς δε γίνεται να μη την ερωτευτείς.  Ακόμα και η διάσημη φώκια μονάχους-μονάχους εδώ έρχεται για να μείνει μόνη.

Και το καλύτερο; Από τον Βόλο, τα πακέτα διακοπών ξεκινούν μόλις από 87 ευρώ το τριήμερο.

2. Στη Σίκινο θα βρεις τη γαλήνη που ψάχνεις

shutterstock

 

Θέλεις την παραδοσιακή γαλαζόλευκη ομορφιά των Κυκλαδίτικων νησιών αλλά και τη δυνατότητα χαλάρωσης; Η Σίκινος, αγκαλιασμένη από την Ίο και τη Φολέγανδρο στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για όποιον την επισκεφτεί. Ανέγγιχτη ακόμα από το μαζικό τουρισμό,  προσφέρει μια αυθεντική γεύση στις διακοπές σου. Δεν χρειάζεται να είσαι εναλλακτικός για να την επιλέξεις, απλά ανοιχτός σε νέες περιπέτειες. Οι παρθένες παραλίες με τα καταγάλανα και καθαρά νερά, η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και οι κρυμμένοι θησαυροί του νησιού θα το μετατρέψουν στο δικό σου λιλιπούτειο παράδεισο.

Το καράβι από τον Πειραιά και η διαμονή για τρία βράδια θα σου στοιχίσουν 178 ευρώ αυτόν τον Ιούνιο.

3. Η μυστική ηρεμία της Νάξου

shutterstock

 

Αν ψάχνεις για μια πιο μικρή δόση ηρεμίας, στις δημοφιλείς Κυκλάδες, η Νάξος είναι η πιο ιδανική λύση. Με τα βλέμματα στραμμένα στη γειτονική Πάρο, η Νάξος είναι εκεί για τους πιο ‘εκλεκτούς’ επισκέπτες. Αν και τα τελευταία δύο χρόνια έχει μπει σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης, ακόμα προλαβαίνεις να θαυμάσεις την ανέγγιχτη ομορφιά της. Ένα νησί με μεγάλη ιστορία, μοναδικά αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριουδάκια, απέραντες παραλίες, τοπικές λιχουδιές και φιλόξενους κατοίκους σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Σκαρφάλωσε το πιο ψηλό βουνό των Κυκλάδων, βγάλε φωτογραφία στη διάσημη Πορτάρα και εξερεύνησε τις απομονωμένες παραλίες για επιπλέον πόντους γαλήνης.

Τα πακέτα διακοπών από Αθήνα για τρεις ημέρες ξεκινούν μόλις από 111 ευρώ φέτος το καλοκαίρι. Αν αναζητάς την πιο εύκολη λύση, το αεροπλάνο είναι η επιλογή σου με εισιτήρια από 170 ευρώ.

4. Η Αστυπάλαια είναι το ‘μυστικό’ που πρέπει να κρατήσεις

shutterstock

 

Πιο μακριά από τις κοσμοπολίτικες Κυκλάδες θα βρεις το όμορφο νησί της Αστυπάλαιας. Ένα νησί που μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει αρχίσει να ‘ακούγεται’, όμως είναι από εκείνα που θέλεις να παραμείνουν αγνά. Η πεταλούδα του Αιγαίου όπως την αποκαλούν, βρίσκεται εκεί που οι Κυκλάδες συναντούν τα Δωδεκάνησα. Γεωγραφικά ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων αλλά συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία και από τα δύο συμπλέγματα. Η κατάλευκοι ‘’κυκλαδίτικοι’’ οικισμοί στολισμένοι με μπουκαμβίλιες ξεπροβάλλουν στο ίδιο σκηνικό με το βενετσιάνικο κάστρο που υπενθυμίζει το ενετικό παρελθόν του νησιού.  Ένα νησί πλούσιο σε εικόνες και αισθήσεις σε προσκαλεί να περάσεις αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης. Αν θέλεις να περάσεις ένα μοναδικό τριήμερο στο νησί, οι προσφορές από Αθήνα ξεκινούν από 149 ευρώ.

5. Στην Κάρπαθο θα γίνεις ένα με τη φύση

shutterstock

 

Απομακρύνσου ακόμα περισσότερο από τη βαβούρα της πόλης, στην ξεχωριστή Κάρπαθο. Το ατίθασο αυτό νησί βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Ρόδου και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Απείραχτη στο μεγαλύτερο μέρος της με πλούσιο βιότοπο και ιστορία αποτελεί ένα κρυμμένο θησαυρό για όσους τολμήσουν. Πρόκειται για ένα ταξίδι στη παράδοση.  Εκεί θα δεις γυναίκες ντυμένες ακόμα με παραδοσιακές φορεσιές, χωράφια να τα θερίζουν με δρεπάνι, και φυσικά γλέντια και ατελείωτα πανηγύρια όταν βαρεθείς την απομόνωση στις εξωτικές παραλίες.

Το νησί μπορεί να μη βρίσκεται κοντά αλλά ευτυχώς υπάρχει το αεροδρόμιο. Για αυτό εύκολα μπορείς να κλείσεις πακέτο με αεροπορικά και διαμονή για τρεις μέρες από Αθήνα με 186 ευρώ.

Και επειδή διακοπές σημαίνει χαλάρωση δε χρειάζεται να αγχώνεσαι ούτε για τη διαδικασία που προηγείται. Το www.18-24.gr μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα κράτησης πακέτων διακοπών, στα έχει όλα έτοιμα. Όσο νωρίτερα τόσο φθηνότερα!



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα