Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μπορείς να κάνεις σκι μέχρι την άνοιξη

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μπορείς να κάνεις σκι μέχρι την άνοιξη
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί πόλο έλξης όλο τον χρόνο και η επίσκεψή σου δεν πρόκειται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να "γευτείς".

Μπορεί να έχουμε ήδη καλωσορίσει την άνοιξη, ωστόσο, στις υψηλές κορυφές της χώρας μας, το χιόνι στέκει ακόμα αγέρωχο και κατάλευκο, περιμένοντάς μας να το χαρούμε, μαζί με άλλες απολαύσεις. Πολλοί αναζητούν ελκυστικούς προορισμούς για βόλτες, εκδρομές και μονοήμερα, αλλά λίγοι έχουν στο μυαλό τους πως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ενδείκνυται αυτή την περίοδο για μία τέτοια απόδραση, παρόλο που δεν βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7

Είτε γνωρίζεις σκι, είτε όχι, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί την τέλεια επιλογή για εξόρμηση, καθώς η επίσκεψή σου δεν πρόκειται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Έχοντας γύρω σου το ένα απέραντο τοπίο «ντυμένο» στα λευκά, μπορείς να μάθεις – αν είσαι αρχάριος – και να δοκιμάσεις τον εαυτό σου στο σκι και το snowboard, να πιείς τον καφέ ή το ποτό σου σε ένα από τα δύο σαλέ που διαθέτει, να περιηγηθείς στις κορυφές του και να «χορτάσεις» την καταπληκτική θέα, να κάνεις τη βόλτα σου στα γύρω χωριά για φαγητό, και να επιστρέψεις έπειτα στην πόλη με γεμάτες «μπαταρίες».

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα, βρίσκεται στο ομώνυμο όρος και το ύψος του αγγίζει τα 2.457 μέτρα με υψηλότερη κορυφή τη Λιάκουρα. Υποδέχεται πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο – ενίοτε μέχρι και τις αρχές Μαΐου. Τις καθημερινές μπορεί να συγκεντρώσει από 1.000 έως 3.000 επισκέπτες, ενώ τα Σαββατοκύριακα από 4.000 έως 7.000 επισκέπτες: παιδιά, οικογένειες, παρέες νέων, ζευγάρια, αλλά και μοναχικούς εκδρομείς.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7

Ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού είναι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), η οποία είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αποτελεί 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), στο πλαίσιο του Ν.4389/2016.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού συνεργάζεται με σχολές και ανεξάρτητους εκπαιδευτές, οι οποίοι προσφέρουν μαθήματα σε αρχάριους ή σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις στους στο σκι ή στο snowboard και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες

Πίστες για όλους και σύγχρονοι αναβατήρες

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει 23 πίστες (εκ των οποίων 4 mini αρχαρίων με baby lifts), 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 συνδετικά μονοπάτια, συνολικού μήκους 34 km. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2260μ. και φτάνουν έως τα 1640μ. υψόμετρο με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300m έως 4Km, για όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Όσοι είναι γνώστες και λάτρεις του σκι, μπορούν να ζήσουν την αδρεναλίνη στις εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές, ενώ για όσους προτιμούν ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, λειτουργεί Snowpark στα Κελλάρια 2200 με ποικιλία rails και αλμάτων, για όλα τα επίπεδα ικανότητας. Τέσσερις από τις πίστες, οι Νο6 Ηνίοχος, Νο8 Ηρακλής, Νο9 Οδυσσέας & Νο2 Βάκχος, είναι πιστοποιημένες από την διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, διαθέτει 17 αναβατήρες, από τους οποίους 13 κύριους σύγχρονους και 4 αρχαρίων (baby lifts), με μεγάλη ποικιλία για χιονοδρομική και μη χρήση. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στην χώρα που εγκατέστησε αποσυμπλεκόμενο εναέριο αναβατήρα και ένα από τα μοναδικά παγκοσμίως που διαθέτει από το 2015 πέντε νέους υπερσύγχρονους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες τύπου γόνδολας και Combi για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση χιονοδρόμων και πεζών σε μεγάλες ταχύτητες και κυρίως με ασφάλεια.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7

Με την νέα διάταξη των αναβατήρων το Χιονοδρομικό Κέντρο προσφέρει πρόσβαση με χρήση καμπινών και από τις δύο πλευρές του ορεινού όγκου του Παρνασσού (θέσεις Κελλάρια & Φτερόλακα), μέσω των οποίων ο κάθε επισκέπτης αποκτά πρόσβαση στους υπόλοιπους αναβατήρες και μπορεί να απολαύσει χιονοδρομία ή πανοραμική βόλτα μεταβαίνοντας από την μία περιοχή στην άλλη. Οι αναβατήρες «Αφροδίτη – Βάκχος» αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα των τεχνικά εξελιγμένων αναβατήρων τελευταίας γενιάς.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7

Η πανοραμική θέα και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Ένα από τα μοναδικά στοιχεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού είναι η πανοραμική θέα που προσφέρει, καθώς, σε μέρες χωρίς ομίχλη, το μάτι σου μπορεί να «πιάσει» από Γκιόνα και Άμφισσα μέχρι Κόλπο Ιτέας. Στην ουσία, η θέα διαθέτει κάτι το μοναδικό: απολαμβάνεις χιονισμένες κορυφές και θάλασσα ταυτόχρονα!

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του Βάκχου στα 2.240μ. υψόμετρο, και είναι σχεδόν κρυμμένο μέσα στο χιόνι. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκεί τελείται κάθε χρόνο η θεία λειτουργία της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο, ενώ πολλά ζευγάρια το έχουν επιλέξει κατά καιρούς για να τελέσουν το ιερό μυστήριο του γάμου τους.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7


Σαλέ σε Κελλάρια και Φτερόλακα για όλα τα γούστα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει δύο σαλέ, εξίσου εντυπωσιακά, με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα, ώστε να ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Το πρώτο και πιο μοντέρνο βρίσκεται στη θέση Κελλάρια 1950, με αισθητική που παραπέμπει σε αλπική boutique. Συγκεντρώνει όλες τις ηλικίες και παίζει μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση, ενώ στον εξωτερικό του χώρο μπορείς να «αράξεις» στις σεζ-λονγκ του, κάνοντας μία στάση από το σκι ή το snowboard και απολαμβάνοντας το χιόνι και τον καφέ ή το ποτό σου. Επίσης, εκεί μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε γυαλιά ηλίου, μάσκες χιονιού, κράνη ski και snowboard, skiwear καθώς και snow boots.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7

Το δεύτερο, που είναι το πιο παλιό και επομένως το πιο παραδοσιακό, βρίσκεται στη Φτερόλακα στα 1840 μ υψόμετρο και διαθέτει πιο cozy αισθητική. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το ξύλο και στη μέση θα βρεις ένα μεγάλο, στρογγυλό και επιβλητικό τζάκι, γύρω από το οποίο μπορείς να πιείς μια ζεστή σοκολάτα και να ζεσταθείς. Ωστόσο, αυτό που θα σε εκπλήξει πραγματικά, είναι οι μαγευτικές βεράντες του, στις οποίες μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, παρατηρώντας, παράλληλα, τους σκιέρ να διασχίζουν την «μαύρη» πίστα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού NEWS 24/7


Η επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί μία ολοκληρωμένη εμπειρία, η οποία θα σου μείνει αξέχαστη, ενώ μπορείς να τη συνδυάσεις με τη βόλτα σου στα γύρω χωριά και να δεις τις ομορφιές της Αράχωβας, των Δελφών, της Αγόριανης, του Λιβαδιού, της Αμφίκλειας και του Πολύδροσου, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα