Τα κορυφαία ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των τουριστών

Τα κορυφαία ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των τουριστών

Οι τουρίστες χώρισαν τα ελληνικά νησιά σε κατηγορίες, όπως τα καλύτερα για οικογενειακές διακοπές, για θαλάσσια σπορ και τη νυχτερινή ζωή και ψήφισαν τους κορυφαίους προορισμούς (Pics)

Η βρετανική Telegraph ψηφίζεις και αυτό το καλοκαίρι ελληνικά νησιά, παραλίες, φαγητό και βόλτες και παρουσιάζει τα κορυφαία νησιά στις προτιμήσεις των τουριστικών οδηγών, αλλά και των τουριστών.

Οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στη Ζάκυνθο

 

Το νησί του Ιονίου τερματίζει πρώτο στις λίστα των προτιμήσεων των τουριστών για τις πανέμορφες παραλίες του, με τη λευκή άμμο και με φόντο το πράσινο του νησιού. Το νησί οφείλει φυσικά την παγκόσμια φήμη του στην εκπληκτική παραλία του Ναυαγίου, η οποία είναι η πιο φωτογραφημένη της Ελλάδας και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Το καλύτερο νησί για οικογένειες είναι η Κέρκυρα

 

Φαίνεται πως οι τουρίστες λατρεύουν και επιλέγουν την Κέρκυρα για τις οικογενειακές τους διακοπές. Το ειδυλλιακό και ασφαλές τοπίο, με τις καθαρές παραλίες και τα καταγάλανα νερά, φαντάζει τον ιδανικό προορισμό γα τις διακοπές μιας οικογένειας.

Το καλύτερο νησί για την ιστορία και τον πολιτισμό είναι η Δήλος

 

Η πανέμορφη Δήλος είναι το νησί που τερματίζει πρώτο στην κούρσα με τα ελληνικά νησιά που διαθέτουν σημαντική ιστορία και πολιτισμό. Η Δήλος η πατρίδα του Απόλλωνα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα απομεινάρια του ένδοξου ελληνικού πολιτισμού. Το νησί αποτελεί από το 1872 μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και προστατεύεται από την Unesco.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία είναι στη Μύκονο

 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Μύκονος βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά την εστίαση, χάρη στα πολυτελέστατα καταλύματα που διαθέτει. Το κοσμοπολίτικο νησί αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι του στη τσέπη, αλλά να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Το καλύτερο φαγητό θα το βρεις στην Κρήτη

 

Η Κρήτη αποτελεί τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό για τους τουρίστες, οι οποίοι δοκιμάζουν και γνωρίζουν άγνωστες γεύσης της κρητικής και μεσογειακής κουζίνας, απολαμβάνοντας μεζέδες. Ο Marc Dubin, που έχει γυρίσει όλα τα ελληνικά νησιά για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας, αναφέρει πως οι κρητικοί μπορούν να καλλιεργήσουν τα πάντα, από μπανάνες μέχρι αβοκάντο.

Το καλύτερο κρασί θα το πιεις στην Κεφαλονιά

 

Τα ελληνικά νησιά είναι γνωστά για το καλό κρασί, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι η Κεφαλονιά. Το νησί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σύμφωνα με τους τουριστικούς οδηγούς και είναι αυτό που εκτός από τις μαγευτικέ παραλίες του, έχει να προσφέρει στους τουρίστες και πολύ υψηλής ποιότητας κρασί.

Ο απόλυτος προορισμός για ήσυχες διακοπές είναι τα Κουφονήσια

 

Αν θες να κρυφτείς στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου τότε υπάρχει ένα μέρος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να το κάνεις και αυτό το μέρος είναι τα Κουφονήσια. Το Άνω Κουφονήσι, που είναι και το κατοικήσιμο από τα δυο νησιά διαθέτει 366 κατοίκους και η καθημερινότητα κυλάει ήρεμα, με το παραδεισένιο τοπίο να σε απομονώνει από τον πραγματικό κόσμο.

Ο προορισμός για οικολογικό τουρισμό

 

Η Ύδρα έγινε διάσημη σ΄όλο τον κόσμο από την ταινία του 1957, “Το Παιδί και το Δελφίνι”, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Λόρεν. Στον νησί δεν επιτρέπονται τα μηχανοκίνητα οχήματα, γεγονός που τον ανάγει στον νούμερο ένα προορισμό για οικολογικό προορισμό.

Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια είναι η Σύμη

 

Η Σύμη κατάφερε να κερδίσει την διάσημη Σαντορίνη, όσον αφορά την κούρσα για τον πιο ειδυλλιακό προορισμό για ζευγάρια. Το πανέμορφο νησί του Αιγαίου διαθέτει το πιο γραφικό λιμάνι της χώρας και τα χρωματιστά του σπίτια είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Για εναλλακτικές διακοπές επισκεφθείτε τη Σκύρο

 

Η Σκύρος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Σποράδων και αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για όσους τουρίστες αναζητούν τον εναλλακτικό τουρισμό. Το νησί προσφέρεται για ζωγραφική, χορό, μουσική και άλλες δραστηριότητες.

Η καλύτερη θέα ανήκει στη Σαντορίνη

 

Από τη λίστα με τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη. Το νησί διαθέτει μια θέα παγκόσμιας φήμης, με τους τουρίστες να συρρέουν να απολαύσουν από κοντά το μαγευτικό του ηλιοβασίλεμα, όπως και τη μαγευτική θέα.

Το νησί με την καλύτερη νυχτερινή ζωή είναι η Ρόδος

 

Η Ρόδος είναι ο πιο διάσημος προορισμός για τους τουρίστες που αναζητούν τις περιπέτειες της νυχτερινής ζωής. Το Φαλιράκι μπορεί να έχει αποκτήσει άσχημη φήμη, λόγω των μεθυσμένων τουριστών, ωστόσο η Πόλη του νησιού ανταμείβει όλους εκείνους που το επιλέγουν.

Ο  καταλληλότερος προορισμός για θαλάσσια σπορ είναι η Λευκάδα

Η Λευκάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των τουριστών για θαλάσσια σπορ. Το νησί είναι ο απόλυτος προορισμός και ιστιοπλοΐα και σερφ, με τις φαντασμαγορικές παραλίες να το ανεβάζουν κατά πολύ στην προτίμηση των επισκεπτών.

(ΠΗΓΗ: Telegraph)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα