Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ταξιδεύουμε

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ταξιδεύουμε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε στον προορισμό σας ασφαλείς και υγιείς χωρίς να έχετε ξοδέψει παραπάνω από ό,τι είναι απαραίτητο.

Το ταξίδι με το αεροπλάνο είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στον προορισμό σας, ωστόσο κοστίζει παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, ένα μέσο εισητήριο το 2016 στις ΗΠΑ ήταν 349 δολάρια, χωρίς πρόσθετα τέλη.

Υπάρχουν μάλιστα, ορισμένες επιπλέον χρεώσεις που ενδέχεται να μην τις αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, οι οποίες όμως συνολικά πολλαπλασιάζονται όταν ταξιδεύετε πολύ ή έχετε μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε στον προορισμό σας ασφαλείς και υγιείς χωρίς να έχετε ξοδέψει παραπάνω από ό,τι είναι απαραίτητο. Δείτε ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες και πώς να τα αποφύγετε:

Μην εξετάσετε εναλλακτικά αεροδρόμια

Πολλές πόλεις μεσαίου μεγέθους διαθέτουν μόνο ένα αεροδρόμιο, ενώ άλλες μεγαλύτερες έχουν πολλαπλούς αερολιμένες, οπότε βεβαιωθείτε αρχικά εάν ο προορισμός σας φιλοξενεί ένα ή παραπάνω αεροδρόμια. Συνήθως οι διεθνείς αερολιμένες χρεώνουν παραπάνω φόρους σε σχέση με τα μικρότερα τοπικά αεροδρόμια, από τα οποία μπορείτε να γλιτώσετε από 50 έως 100 δολάρια, σύμφωνα με το Travelzoo. Μην ξεχάστε επίσης να βεβαιωθείτε ότι η μεταφορά στον τελικό προορισμό σας από το εναλλακτικό αεροδρόμιο δεν θα υπερισχύσει των αποταμιεύσεών σας.

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ταξιδεύουμε

Mην αναζητάτε μόνο απευθείας πτήσεις

Η αναζήτηση αποκλειστικά για απευθείας πτήσεις είναι ένα από τα πιο κοινά ταξιδιωτικά λάθη που κάνουν πολλοί. Προφανώς και είναι ταχύτερες και ευκολότερες, ωστόσο ένα ταξίδι μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να μειώσει το κόστος του εισιτηρίου σας, αν έχετε φυσικά ελεύθερο χρόνο, βάζοντας περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας. Στην πραγματικότητα, με ένα απλό εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών μπορείτε να εξοικονομήσετε από 100 έως 200 δολάρια, σύμφωνα με την Travelzoo. Εάν, μάλιστα, ταξιδεύετε οικογενειακά, θα καταφέρετε να γλιτώσετε από 400 έως 800 δολάρια – χρήματα που μπορείτε να ξοδέψετε για μια ή δύο επιπλέον ημέρες διακοπών.

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ταξιδεύουμε

Ευελιξία στις ημερομηνίες ταξιδιού

Το κόστος του αεροπορικού σας εισιτηρίου εξαρτάται επίσης από την ημέρα της εβδομάδας που πετάτε. Mπορείτε, μάλιστα, να εξοικονομήσετε 10% έως 40% ανά εισιτήριο ταξιδεύοντας ημέρες όπως Τρίτη, Τετάρτη ή Σάββατο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν φτηνότερες τιμές για να πετούν τις ημέρες της εβδομάδας με χαμηλότερη κίνηση. Κρατήστε την ακριβή σας διαδρομή με την ίδια αεροπορική εταιρεία, αλλάξτε τις ημέρες και θα διαπιστώσετε μια μεγάλη διαφορά τιμής.

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ταξιδεύουμε

Υπέρβαρες αποσκευές

Μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό, αλλά πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες σας χρεώνουν για να ελέγξουν τις αποσκευές σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί αερομεταφορείς συγκέντρωσαν πάνω από 4,1 δισ. δολάρια από τις χρεώσεις αποσκευών το 2016, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Μεταφορών. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συσκευάσετε ό,τι χρειάζεστε σε μια ενιαία τσάντα μεταφοράς εάν είναι δυνατόν. 

Διαβάστε περισσότερα λάθη στο Fortunegreece

SHARE:

24Media Network