Τα ταξίδια που θα σε οδηγήσουν στο καλοκαίρι

Τα ταξίδια που θα σε οδηγήσουν στο καλοκαίρι
Happy Couple Driving on Country Road in Classic Vintage Sports Car EpicStockMedia

Οκτώ ιδανικοί προορισμοί για τον τελευταίο μήνα της άνοιξης.

Ο καιρός άρχισε σιγά σιγά να φτιάχνει -μας παίδεψε λίγο-, η μέρα έχει κυριαρχήσει εναντίον της νύχτας και μερικοί θαρραλέοι έχουν κάνει ήδη τις πρώτες τους βουτιές. Ο Μάιος είναι ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης και είναι ο τέλειος μήνας για εκδρομές. Δεν έχει πολύ κόσμο και μπορείς να απολαύσεις τις ομορφιές κάθε μέρους ενώ σίγουρα οι τιμές είναι πιο χαμηλές από ότι τους επόμενους μήνες.

Εμείς όμως εκτός από τα ταξίδια λατρεύουμε και την οδήγηση και τα road trips. Είναι πολύ απελευθερωτικό να μπορείς να οδηγήσεις σε νέους δρόμους, να ανακαλύψεις καινούργια μέρη μόνος σου, να μην χρειάζεται να έχεις πρόγραμμα και να σε καθοδηγεί το ίδιο το μέρος και οι ομορφιές του. Κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό της και η Avis και προσφέρει έως 20% καλοκαιρινές εκπτώσεις στην ενοικίαση αυτοκινήτου για χιλιάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μπορείς απλά να κάνεις μια κράτηση online στο site της εταιρείας για να νοικιάσεις αυτοκίνητο και στο εξωτερικό.

Εμείς πάντως θα σου προτείνουμε μερικούς ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να πάρεις ιδέες όσο είναι ακόμα νωρίς. Στην Ελλάδα να ξέρεις ότι σε κάθε νησί, σε κάθε αεροδρόμιο η Avis είναι εκεί ενώ το δίκτυο της απλώνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Απλά σκέψου προορισμό και είναι εκεί για να σου ανοίξει τα φτερά.

Πάρος

Το νησί τώρα που άνοιξε ο καιρός είναι πάντα πιο όμορφο. Αυτό το νησί όμως είναι πάντα όμορφο, έχει πάντα ζωή και όσες φορές και να πας δεν το βαριέσαι με τίποτα. Οι υπέροχες παραλίες του είναι το σήμα κατατεθέν του αλλά για να φτάσεις εύκολα και ξεκούραστα χρειάζεσαι αυτοκίνητο μιας και μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων. Από εκεί και πέρα το βράδυ ξέρεις πολύ καλά που θα βγεις για φαγητό και ποτό. Η Νάουσα είναι η μητρόπολη της διασκέδασης με προτάσεις για όλα τα γούστα. Φέτος ανοίγουν κι άλλα υπέροχα μαγαζιά εκεί αλλά εμείς δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην μαγεία που βγάζει το Agosta το οποίο βλέπει και από τις δύο πλευρές του θάλασσα. Πήγαινε και θα με θυμηθείς.

Θεσσαλονίκη

White Tower of Thessaloniki in Greece White Tower of Thessaloniki in Greece

Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει την μητρόπολη των Βαλκανίων. Κοσμοπολίτικη αλλά όχι αποπνικτική, μαγευτική αλλά όχι υπερτουριστική. Νοίκιασε ένα αμάξι από την Avis και μόλις φτάσεις Θεσσαλονίκη θα καταλάβεις γιατί όσοι πάνε την ερωτεύονται με πάθος. Το αυτοκίνητο μπορείς να το παραλάβεις είτε από τον σταθμό της Avis στο αεροδρόμιο είτε από τον σταθμό στο κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, το επίπεδο των μαγαζιών τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ με εστιατόρια και bar τα οποία ζηλεύουν μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Αυτή η θέα στην θάλασσα άλλωστε, κάνει πάντα τα πράγματα λίγο πιο μαγευτικά. Αν τώρα θελήσεις να την ρίξεις την βουτιά σου, επωφελήσου από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις έως 20% στην ενοικίαση αυτοκινήτου από την Avis και μέσα σε λίγο χρόνο είσαι στις υπέροχες παραλίες της Χαλκιδικής και στα beach bar της.

Αρεόπολη-Μονεμβασιά

views of Byzantine town of Monemvasia, Greece Giannis K. Katsaros (elgreko)

Η Λακωνία δεν είναι πολυδιαφημισμένη, ίσως λόγω και των ανθρώπων της, όμως οι ομορφιές της είναι μαγευτικές. Σε βάζει σε ένα συνεχές δίλημμα να μην ξέρεις σε ποια πλευρά θα κάτσεις. Μόλις φτάσεις με το αμάξι πρέπει να πάρεις μια πολύ σημαντική απόφαση. Θα κινηθείς προς Μονεμβασιά όπου δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο και μόλις μπαίνεις μέσα νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή, ή προς Αρεόπολη όπου τα γαλαζοπράσινα νερά της αγγίζουν τα πετρόχτιστα σπιτάκια; Είναι δύσκολη η απόφαση για αυτό εμείς σου προτείνουμε να πας και στα δύο και να μην χάσεις καμία από τις ομορφιές της Λακωνίας.

Κρήτη

“Αν δεν έχεις πάει Κρήτη χάνεις την μισή ομορφιά της Ελλάδας” μου έλεγε ένας φίλος μου. Εντάξει το παραδέχομαι, κρητικός είναι αλλά όταν πήγα πρώτη φορά Κρήτη κατάλαβα τι εννοούσε. Κόλλησα μαζί της και από τότε κάθε καλοκαίρι την σκέφτομαι και όποτε μπορώ την επισκέπτομαι. Τα Χανιά έχουν την δική τους μαγεία με τις υπέροχες παραλίες και την γεμάτη ζωή πόλη, το Ρέθυμνο στην νότια πλευρά του μπορεί να σε χαζέψει, το Ηράκλειο έχει μια πόλη με τρομερές επιλογές σε φαγητό και ποτό ενώ ο Άγιος Νικόλαος είναι το μέρος που κάθε του γωνιά είναι διαφορετική και ακόμα πιο όμορφη από την άλλη. Η Κρήτη χρειάζεται αμάξι, οπότε νοίκιασε ένα και γύρισέ την άνετα και χωρίς άγχος και πίστεψέ με, αμέσως μετά θα καταλάβεις κι εσύ την πρώτη πρόταση της παραγράφου. Το καλό, για να μη δυσκολευτείς καθόλου είναι ότι η Avis έχει σταθμούς στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο και στο Ρέθυμνο. Η ενοικίαση αυτοκινήτου γίνεται παιχνιδάκι.

Κροατία

Εγώ θα σου προτείνω αυτό το ταξίδι να το κάνεις με το αμάξι ξεκινώντας από την βάση σου και να φτάσεις Κροατία μετά από μερικές ενδιάμεσες στάσεις. Αν δεν έχεις τόσο χρόνο ή δεν θέλεις τόση περιπέτεια κάτω από τα φτερά σου μπορείς να πάρεις το αεροπλάνο μέχρι το Ζάγκρεμπ και από εκεί νοικιάζοντας αμάξι να γυρίσεις όλες τις υπέροχες πόλεις της και τα αξιοθέατα της. Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ, Εθνικό Πάρκο Λίμνης Πλίτβιτσε, Hvar και δαλματικές ακτές. Το ξέρω ότι θα τρελαθείς και ειδικά με τις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε το Game of Thrones. Είναι διαφορετικό να είσαι στο King’s Landing και αλλιώς να το ζεις από κοντά.

Γένοβα

Η πόλη από όπου ξεκίνησε ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι μια πόλη που είτε την λατρεύεις είτε την μισείς. Η Γένοβα έχει μια άναρχη ομορφιά στο κέντρο της και έναν ιδιαίτερο underground χαρακτήρα στο λιμάνι της. Το ατού της όμως δεν είναι αυτό. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο από την Avis μόλις προσγειωθείς και να πεταχτείς στα Cinque Terre και στο Portofino από την μία της πλευρά και στο San Marino από την άλλη. θα χάσεις την μπάλα με την ομορφιά που θα αντικρίσεις και το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα τα ζηλεύεις πια μόνο μέσω instagram αλλά θα τραβάς και τις δικές σου φωτογραφίες.

Μαρόκο

Historical city of Marrakech Jelle van der Wolf

Ο πιο hot προορισμός των τελευταίων μηνών δεν είναι άλλος από το Μαρόκο. Το έχεις σίγουρα διαπιστώσει στα social, το έχεις σίγουρα ακούσει τριγύρω σου να συζητιέται. Μαρόκο όμως δεν είναι μόνο το Μαρακές και η Καζαμπλάνκα. Μαρόκο είναι η Φες, η Εσαουίρα, η Λααγιούν, η Αίτ Μπεν Χαντού και η Αγκαντίρ. Κάθε μια διαφορετική και κάθε μια έχει την δική της ομορφιά. Η μαυριτανική αρχιτεκτονική σε όλο της το μεγαλείο και η επαφή με την έρημο δίνει μια άλλη αίσθηση. Ότι πιο εξωτικό μπορείς να ζήσεις σε απόσταση αναπνοής από την Ευρώπη.

Νέα Ζηλανδία

Νέα Ζηλανδία muha/123RF

Για τελευταίο προορισμό σου άφησα κάτι μακρινό, κάτι εξωτικό και μοναδικό συνάμα. Η Νέα Ζηλανδία έχει μια παρθένα ομορφιά με την φύση να κυριαρχεί σε κάθε της γωνία. θα θυμάσαι σίγουρα ότι εκεί γυρίστηκε το Lord of the rings. Εθνικά πάρκα που σε χαζεύουν με το πράσινο και τους καταρράκτες του, βουνά βγαλμένα από πίνακες ζωγραφικής, σπηλιές γεμάτες σταλακτίτες, οι θερμές πηγές της Ροτόρυα και αρκετά άλλα που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς αν όντως αυτός ο παράξενος βράχος που λέγεται γη είναι τόσο όμορφος και ιδιαίτερος. Για να τα γυρίσεις όλα αυτά μπορείς να κάνεις κράτηση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου από την Avis και να ζήσεις την φύση στον απόλυτο οργασμό της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα