Apple: Αυτά είναι τα νέα iPad Pro, MacBook Air και Mac Mini

Apple: Αυτά είναι τα νέα iPad Pro, MacBook Air και Mac Mini
Τιμ Κουκ AP

Μετά τα νέα iPhones και Apple Wathces, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε στη Νέα Υόρκη νέους φορητούς υπολογιστές και tablets φιλοδοξώντας να τονώσει τις πωλήσεις στις σειρές iPad και Mac.

Το νέο iPad Pro, ένα νέο “πράσινο” MacBook Air – που είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμο αλουμίνιο – και το νέο Mac Mini παρουσίασε η Apple. Όλα τα νέα μοντέλα υπολογιστών και tablet της εταιρίας αναμένονται στα καταστήματα στις 7 Νοεμβρίου. Η παρουσίαση των νέων προϊόντων έγινε από τον επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ στο κτίριο της Ακαδημίας Μουσικής του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, μία μάλλον ασυνήθιστη επιλογή για την Apple.

Τα νέα iPad Pro AP

O μικρός φορητός υπολογιστής MacBook Air δέχτηκε την πρώτη σημαντική αναβάθμισή του από το 2015. Πλέον διαθέτει μια οθόνη Retina 13,3 ιντσών, λεπτότερο και ελαφρύτερο περίβλημα από πλήρως ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Επίσης, εφοδιάσθηκε επίσης με τον σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, ένα νέο πληκτρολόγιο που πήρε από τον MacBook Pro, δύο θύρες Thunderbolt 3 και ένα διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5. Η τιμή του νέου μοντέλου θα είναι αυξημένη στα 1.199 δολάρια έναντι 999 δολαρίων του παλαιότερου μοντέλου.

To νέο Mac Mini, ο μικρότερος επιτραπέζιος υπολογιστής της Apple, διαθέτει πλέον επεξεργαστές τετραπύρηνους ή εξαπύρηνους της Intel, μνήμη έως 64 ΜΒ και τέσσερις θύρες Thunderbolt 3. Η τιμή του θα είναι επίσης αυξημένη στα 799 δολάρια.

Το iPad Pro αναβαθμίστηκε για πρώτη φορά ουσιαστικά μετά το 2015, έχοντας πια μια νέα ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη 11 ιντσών (έναντι 10,5 ιντσών του προηγούμενου μοντέλου), ενώ η έκδοση των 12,9 ιντσών έχει μειωθεί σε μέγεθος. Και οι δυο εκδόσεις διαθέτουν το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID που έως τώρα είχαν μόνο τα τελευταία μοντέλα των iPhone, θύρες USB-c αντί για θύρες Lightning, υποστηρίζουν τη νέα πένα Apple Pencil. Ενσωματώνουν το νέο επεξεργαστή A12X Bionic, ο οποίος -σύμφωνα με την εταιρεία- είναι περίπου 90% πιο γρήγορος από τον προηγούμενο. Όσον αφορά στις τιμές τους, θα ανέρχονται στα 799 δολάρια (για το μοντέλο των 11 ιντσών) και 999 δολάρια (για το μοντέλο των 12,9 ιντσών). Σημειώνεται ότι παραμένει στην αγορά το μοντέλο των 10,5 ιντσών με τιμή 649 δολαρίων.


Η εταιρεία φιλοδοξεί να τονώσει τις πωλήσεις των Mac και iPad με τα νέα, αναβαθμισμένα μοντέλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα