Samsung SelfieType: Το εικονικό πληκτρολόγιο αποκαλύπτεται στο CES 2020

Samsung SelfieType: Το εικονικό πληκτρολόγιο αποκαλύπτεται στο CES 2020

Το SelfieType ένα αόρατο εικονικό πληκτρολόγιο, βασισμένο σε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης και αναγνώρισης χειρονομιών θα παρουσιαστεί από τη Samsung.

Το τμήμα C-Lab της Samsung αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ορισμένες φουτουριστικές τεχνολογίες στο CES 2020 και ήδη έχει έρθει στη δημοσιότητα μία από αυτές που ίσως κινήσει το ενδιαφέρον το κοινού. Πρόκειται για το SelfieType, ένα εικονικό πληκτρολόγιο που βασίζεται σε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης και αναγνώρισης χειρονομιών.

Με μια πρώτη ματιά, το SelfieType θυμίζει εικονικά πληκτρολόγια που έχουμε δει στο παρελθόν να λειτουργούν (ή να προσπαθούν τουλάχιστον…) με τη βοήθεια κάποιου βιντεοπροβολέα. Δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα. Στην περίπτωση του SelfieType δεν γίνεται κάποια προβολή πληκτρολογίου, αλλά παρακολουθούνται οι κινήσεις των δακτύλων του χρήστη και γίνεται αντιστοιχία με το πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone, ενώ ο χρήστης ουσιαστικά πληκτρολογεί σε ένα αόρατο πληκτρολόγιο.

Σύμφωνα με το techgear, για να γίνει γρήγορα η αντιστοίχιση ενεργοποιείται η εμπρόσθια κάμερα του smartphone και η λειτουργία αναγνώρισης εικόνας-κινήσεων σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το θετικό είναι ότι δεν απαιτείται ξεχωριστός εξοπλισμός για να λειτουργήσει το SelfieType, άρα δεν αποκλείεται να το δούμε σε κάποια μελλοντική έκδοση του One UI για τα smartphones της Samsung.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα