Facebook Viewpoints: Δίνεις προσωπικά δεδομένα, κερδίζεις χρήματα

Facebook Viewpoints: Δίνεις προσωπικά δεδομένα, κερδίζεις χρήματα
Techgear.gr

Μέσα από το Viewpoints θα πραγματοποιούνται κατά καιρούς διάφορα ερευνητικά προγράμματα όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι χρήστες παρέχοντας οικειοθελώς συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα.

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τη Facebook, αλλά σίγουρα όχι για την έλλειψη χιούμορ. Μετά από πληθώρα σκανδάλων και ασύστολη “κλοπή” και εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών των υπηρεσιών της, η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή που θα ανταμοίβει με χρηματικά ποσά αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν ακόμη περισσότερες ιδιωτικές πληροφορίες μαζί της.

Πρόκειται για την εφαρμογή Facebook Viewpoints που είναι για την ώρα διαθέσιμη δωρεάν μόνο στις ΗΠΑ για συσκευές Android και iOS. Μέσα από το Viewpoints θα πραγματοποιούνται κατά καιρούς διάφορα ερευνητικά προγράμματα όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι χρήστες παρέχοντας οικειοθελώς συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Σε ανταμοιβή για αυτές τις παραχωρήσεις θα λαμβάνουν πόντους, τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε πραγματικά χρήματα και θα τα πιστώνονται σε λογαριασμό PayPal.

Η Facebook ξεκαθαρίζει ότι το Viewpoints θα ενημερώνει με ακρίβεια τον χρήστη για τα δεδομένα που χρειάζεται να συλλέξει η εκάστοτε έρευνα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν αυτά στη συνέχεια. Όλα αυτά θα γίνονται πριν δώσει τη συγκατάθεση του ο χρήστης και η εταιρεία υπόσχεται ότι ουδέποτε θα τα μοιραστεί με κάποιον τρίτο (χαχαχα…..). Κάθε έρευνα θα έχει τη δική της βαρύτητα, άρα και ξεχωριστή ανταμοιβή για τους χρήστες, οι οποίοι μπορούν οποτεδήποτε το θελήσουν να διακόψουν τη συμμετοχή τους.

Ποιος ξέρει, ίσως σε μερικούς μήνες να πέσουμε από τα σύννεφα πάλι…

Facebook Viewpoints – [Google Play Link]

Facebook Viewpoints – [App Store Link]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα