Γιατί οι ειδικοί της αγοράς 'ψηφίζουν' Disrupt Greece

Γιατί οι ειδικοί της αγοράς 'ψηφίζουν' Disrupt Greece

Ποιοι συμμετέχουν ως κριτές και γιατί περιμένουν την ιδέα σου στο μεγάλο διαγωνισμό Disrupt Greece

Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece τρέχει ήδη! Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν και οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα λάβουν το εισιτήριο για το Live Challenge στις 29 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν πρόσβαση σε ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών ύψους 100.000 ευρώ, που περιλαμβάνει χρηματικά έπαθλα 30.000 ευρώ για τους νικητές, καθώς και ολοκληρωμένη επιχειρηματική υποστήριξη μέσα από ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης με mentoring, καθοδήγηση, media training και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης.

Οι φιναλίστ θα προκύψουν μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης από τους κορυφαίους της αγοράς.

Συνολικά, 16 κριτές από τους χώρους της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της τεχνολογίας και των startups στην Ελλάδα περιμένουν τις αιτήσεις σας και σας καλούν να ανοίξετε την πόρτα σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες για την εταιρεία σας!

Tι λένε οι ίδιοι για τον μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας.

Απόστολος Αποστολάκης (Partner and Co-founder, VentureFriends)

Ένας από τους πιο γνωστούς serial entrepreneurs στο ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα, καθώς μετά το e-shop, ασχολήθηκε με το e-food.gr, το Taxibeat και το Doctoranytime, ως συνιδρυτής και σύμβουλος. Πέρασε στον χώρο των επενδύσεων, αρχικά υποστηρίζοντας ως angel investor νέες τεχνολογικές εταιρείες, ενώ στη συνέχεια συνδημιούργησε το επενδυτικό ταμείο VentureFriends, το οποίο έχει επενδύσει σε τουλάχιστον 20 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γιατί συμμετέχω

«Πάντοτε θέλω να υποστηρίζω το ελληνικό startup οικοσύστημα. Οι VentureFriends υποστηρίζουν ενεργά όσους έχουν παγκόσμιες φιλοδοξίες και προσωπικά θέλω να βοηθώ υποσχόμενες εταιρείες, ακόμη και αν δεν ταιριάζουν ακόμα με τα κριτήρια ενός VC funding. Το Disrupt Greece είναι μία πιο γενική και ανοιχτή προσπάθεια που χρειάζεται πολύ, επειδή μπορεί να βοηθήσει startups που δημιουργούν αξία και θέσεις εργασίας για την Ελλάδα. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται στην Ελλάδα σε όλες τις μορφές και τα μεγέθη».

Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή

«Συμμετέχοντας μία startup μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλώς. Η έκθεση και το feedback από πεπειραμένους κριτές είναι πολύ σημαντικά. Για μικρότερες και κάπως πιο ανώριμες ομάδες, η πειθαρχία που απαιτείται για να προετοιμαστείς για έναν διαγωνισμό είναι κάτι πολύ χρήσιμο. Πρέπει να εμβαθύνουν στα πλεονεκτήματα του προϊόντος τους, στο μέγεθος της αγοράς, στον ανταγωνισμό κλπ. Επίσης, οι δημόσιες σχέσεις και οι διασυνδέσεις μπορούν να βοηθήσουν αρκετά μία startup στα πρώτα της βήματα».

Θανάσης Καλέκος (Managing Partner, Odyssey Venture Partners)

Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε διοικητικές θέσεις και στο Venture Capital, σε οργανισμούς όπως Computervision, Xerox, Telos Venture Partners. Έχει καθίσει στο board εταιρειών του Silicon Valley όπως Khimetrics, Conduct, VPNX, Intraspect, Coventor, Theta Microelectronics, YY Technologies. Ως managing partner του Odyssey VP έχει επενδύσει σε πολλές startup εταιρείες του ελληνικού οικοσυστήματος.

Γιατί συμμετέχω

«Ως επαγγελματίας επενδυτής που επικεντρώνεται στην Ελλάδα με ενδιαφέρει πάντοτε πάρα πολύ να συμμετέχω σε startup διαγωνισμούς. Μου δίνει την ευκαιρία να βλέπω από νωρίς νέες ομάδες και να παρατηρώ την πρόοδό τους, πριν κληθώ να επενδύσω σε αυτές. Το Disrupt Greece έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει πόρους, γνώση, πληροφόρηση και καθοδήγηση στους διαγωνιζόμενους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Χαίρομαι που συμμετέχω με την υπόλοιπη ομάδα, ώστε να προσφέρω κάποιες από τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στις διαγωνιζόμενες ομάδες».

Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή

«Η λέξη ‘διαγωνισμός’ μπορεί να είναι παραπλανητική γιατί εστιάζει στην ‘νίκη’, ενώ το πραγματικό βραβείο είναι η διαδικασία στην οποία θα εμπλακούν οι startups. Μόλις επιλέξουν να συμμετάσχουν, πρέπει να συλλέξουν τις σκέψεις τους, να βελτιώσουν και να αξιολογήσουν τα σχέδιά τους και να βρουν καλύτερους τρόπους για να αρθρώσουν και να καταγράψουν αυτά τα σχέδια. Στη διάρκεια του διαγωνισμού, θα λάβουν πολύτιμη καθοδήγηση όχι απλώς για να βελτιώσουν τα σχέδιά τους, αλλά και για να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν ως εταιρείες».

Αλέξανδρος Νούσιας (Διευθυντής, Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας)

Προερχόμενος από μία καριέρα στην Ναυτιλία, έγινε μέλος της ομάδας του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας το 2013, ενώ πλέον είναι ο Διευθυντής του. Έχει συμμετάσχει στην αξιολόγηση πάνω από 3.850 επιχειρηματικών σχεδίων από συμμετέχοντες στο Βραβείο, ενώ υποστηρίζει και παρακολουθεί την εξέλιξη των επιχειρήσεων που βραβεύονται.

Γιατί συμμετέχω

«Σε αρμονία με τις αξίες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, που υποστηρίζει και στέκεται στο πλευρό νέων επιχειρηματιών στο πολύπλευρο ταξίδι προς την αγορά, το Disrupt Greece και ο Κύκλος Καινοτομίας θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα για εκκολαπτόμενες εταιρείες ώστε να ενεργοποιηθούν σε μία παραγωγική διαδικασία δημιουργίας των επιχειρηματιών του αύριο. Επικοινωνώντας την επιχειρηματική σου ιδέα την κάνεις δυνατότερη, ειδικά εάν το κάνεις σε πρώιμο στάδιο. Ως βραβείο είμαστε ανοιχτοί και έχουμε βοηθήσει startups από όλους τους κλάδους. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω με εποικοδομητικό feedback όλους όσους συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του Disrupt Greece».

Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή

«Αυτό που μία startup μπορεί να κερδίσει μέσα από το Disrupt Greece, πέρα από τα έπαθλα και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προορίζονται για τους νικητές, είναι ένα γεγονός που συνήθως παραβλέπουμε: και μόνο η συμμετοχή είναι ευκαιρία για τους επιχειρηματίες να γράψουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να δουν από μόνοι τους, πού πρέπει να εστιάσουν περισσότερο. Επίσης, το πρακτικό feedback που θα λάβουν από ειδικούς, η πιθανή έκθεση στην επενδυτική κοινότητα. Το ‘πακέτο’ αυτό δημιουργεί μία εποικοδομητική εμπειρία για τους συμμετέχοντες που μπορεί να δράσει καταλυτικά στην επιτυχία και στη βιωσιμότητα των επόμενων βημάτων. Τέλος, η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό δημιουργεί πάντοτε άγχος, αλλά εάν η ομάδα βρει έναν τρόπο να το αξιοποιήσει θετικά και να ξοδέψει ποιοτικό χρόνο με την ιδέα της, είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί αυτή η ιδέα, η ίδια η ομάδα και εν τέλει η εταιρεία».

Chris Habachy (Co-founding Partner, Charge Ventures)

Συνίδρυσε το επενδυτικό ταμείο Charge Ventures που έχει έδρα στην Νέα Υόρκη το 2015. Πρόκειται για ένα seed fund που έχει χρηματοδοτήσει κυρίως εταιρείες σε marketplaces, VR, AI, messaging, περίθαλψη, μεταφορές κλπ.

Γιατί συμμετέχω

«Διαγωνισμοί όπως το Disrupt Greece αφορούν στην καινοτομία και στη διαδραστικότητα. Αναλογιζόμενος ποιες είναι οι ‘περγαμηνές’ των υποστηρικτών του στο startup οικοσύστημα, πιστεύω ότι το Disrupt Greece είναι ένα από τις καλύτερες ευκαιρίες στο είδος του, από την άποψη των υποστηρικτών, των επενδυτών, των κριτών και ελπίζω και των επιχειρηματιών».

Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή

«Το Disrupt Greece θα μεταδώσει περισσότερο πρακτικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις στους ντόπιους επιχειρηματίες. Πώς να αναπτύξουν τις εταιρείες τους και κατ’ επέκταση και το οικοσύστημα. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν και να μάθουν από μερικά πολύ ‘βαριά ονόματα’ της ελληνικής σκηνής. Πιστεύω πολύ στο networking. Βγείτε εκεί έξω και γνωριστείτε, δεν ξέρετε ποτέ τι μπορεί να προκύψει».

Μπες στον κύκλο, δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό Disrupt Greece

SHARE:

24Media Network