post impression url

Γρήγορο Internet για την επιχείρηση σήμερα. Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για αναβολή

Γρήγορο Internet για την επιχείρηση σήμερα. Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για αναβολή

Η επιστροφή από το lockdown βρήκε όλες τις επιχειρήσεις να έχουν αυξημένες digital ανάγκες. Το FTTH είναι η μόνη λύση και φθάνει στην πρίζα της επιχείρησής σας πλέον με επιδότηση.

Για αρκετούς η επιστροφή στους χώρους εργασίας μετά το lockdown, είτε αυτοί είναι γραφεία είτε καταστήματα, μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη τους κυρίως όταν η επιστροφή αυτή συνδέθηκε και με φράσεις κλισέ “κατεβάζει κανείς τίποτα; γιατί το ίντερνετ σέρνεται”, “θα περιμένουμε λίγο για την έγκριση της κάρτας γιατί δεν έχουμε και την πιο γρήγορη γραμμή”.

Έχοντας καλομάθει στο σπίτι όσοι είχαν φροντίσει να αποκτήσουν γρήγορη σύνδεση πλέον προσγειώνονται απότομα στην σκληρή πραγματικότητα της επιχείρησης που ανέβαλε συνεχώς (σ.σ. συνήθως γιατί κάτι άλλο είχε προτεραιότητα) την αναβάθμιση της σύνδεσης τους στο διαδίκτυο. Αυτή η επένδυση που έμπαινε στο συρτάρι πλέον δεν μπορεί να περιμένει καθώς στην μετα-κορονοϊό εποχή όλες οι επιχειρήσεις έχουν γίνει σε ένα μεγάλο βαθμό πιο ψηφιακές.

Μερικά παραδείγματα; Οι βιντεοσυσκέψεις με συναδέλφους που δουλεύουν από το σπίτι αλλά και συνεργάτες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στις εταιρείες ενώ στα καταστήματα οι φυσικές συναλλαγές γίνονται όλο και περισσότερο με πλαστικό χρήμα ενώ τα e-shop βιώνουν τις Αλκυονίδες ημέρες τους.

Αυτό στο οποίο επίσης πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, αν και προείχε η επιστροφή στην κανονικότητα, είναι ότι πλέον πέρα από τους ιδιώτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ για σύνδεση FTTH (δηλαδή σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι την πρίζα του τηλεφώνου σας), μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με 13 ευρώ ανά μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

Επόμενο στάδιο φυσικά είναι η επιλογή παρόχου. Εδώ η Cosmote είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος παίκτης καθώς ο όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Για τις επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, με επιδότηση 360 ευρώ και με εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps και δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στο cosmote.gr και να δουν άμεσα αν υπάρχει δυνατότητα για FTTH στην περιοχή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα