Η ψηφιακή μετάβαση και η συνδεσιμότητα αναδεικνύουν τους «ηγέτες του αύριο»

Διαβάζεται σε 4'
Η ψηφιακή μετάβαση και η συνδεσιμότητα αναδεικνύουν τους «ηγέτες του αύριο»

Η COSMOTE, πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει διαχρονικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ομαλή τους μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο.

Στις 9 Μαρτίου του 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το όραμά της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρώπης έως το 2030. Στόχος αυτής της ψηφιακής πυξίδας, όπως ανέφερε, ήταν «…να ενδυναμώσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες σε ένα βιώσιμο ψηφιακό μέλλον, με μεγαλύτερη ευημερία και επίκεντρο τον άνθρωπο».

Πράγματι, η ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα στο σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η συνδεσιμότητα δεν είναι απλώς μία αναγκαιότητα της εποχής, αλλά μια μοναδική ευκαιρία για ισχυρή μακροπρόθεσμη επιχειρηματική και χρηματοοικονομική απόδοση.

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανταποκρίνονται στις ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές ψηφιοποίησης είναι μικρότερο του 20%, γεγονός που φανερώνει την αναγκαιότητα για εξεύρεση τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών και λύσεων που θα επιτρέψουν την ισότιμη συμμετοχή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας. Μια τέτοια υπηρεσία είναι η COSMOTE SD WAN Business, που αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη λύση συνδεσιμότητας για επιχειρήσεις με πολλαπλά σημεία παρουσίας.

Μια νέα εποχή στη διαχείριση κίνησης δεδομένων

Η COSMOTE, πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει διαχρονικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ομαλή τους μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο. Συμπληρώνοντας τις παραδοσιακές υπηρεσίες και δίκτυα με μια ενιαία πλατφόρμα στο cloud, η υπηρεσία COSMOTE SD WAN Business προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, έλεγχο των εταιρικών εφαρμογών και σύνδεση πολλών εταιρικών σημείων.

Ειδικότερα, μέσω της τεχνολογίας SD-WAN (Software – Defined Wide Area Network), η εν λόγω υπηρεσία επιτρέπει την εύκολη διαχείριση της κίνησης των δεδομένων, των εφαρμογών και συσκευών, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται εύκολα και εξ αποστάσεως το δίκτυο τους, καθώς και να το διαμορφώνουν ή και να το επεκτείνουν με ασφάλεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Όσον αφορά στη διαχείριση και τον έλεγχο του δικτύου, αυτός πραγματοποιείται κεντρικά μέσω cloud dashboard, που παραμετροποιείται εύκολα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε εσωτερικές και εταιρικές εφαρμογές με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στην κρυπτογράφηση της κίνησης μεταξύ σημείων παρουσίας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι χάρη στην αξιοποίηση συνδυασμών τεχνολογιών διασύνδεσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (ΜPLS, Broadband Internet και LTE), η κατανομή των resources των δικτύων δρομολογείται αυτόματα με τον καλύτερο, κατά περίπτωση, τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή των καθυστερήσεων και κατά συνέπεια τη βέλτιστη απόδοση και τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση κόστους.

Τέλος, σημειώνεται ότι η υπηρεσία COSMOTE SD WAN Business διατίθεται με τον απαραίτητο software και hardware εξοπλισμό της Cisco (Cisco Meraki Platform Dashboard, Meraki Appliances), σε τρία προγράμματα κατάλληλα σχεδιασμένα να εξυπηρετήσουν την κίνηση σε κάθε σημείο παρουσίας της επιχείρησης και μπορεί να αξιοποιηθεί ανεξαρτήτως παρόχου.

«Για την COSMOTE ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξή τους», τονίζει σε δήλωσή του ο Διευθυντής Β2Β Marketing, CRM & Channel Management Ομίλου ΟΤΕ κ. Θάνος Φαλάγγας. «Η νέα υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business απαντά αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες συνδεσιμότητας κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης, με ευκολία, αξιοπιστία και ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά τους και να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους», καταλήγει.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business και για τα οφέλη που προσφέρει μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα