Κίνα: Το πρώτο drone με τεχνολογία μετεωρολογικού συστήματος είναι γεγονός

Το πρώτο drone με τεχνολογία μετεωρολογικού συστήματος είναι γεγονός
Το πρώτο drone με τεχνολογία μετεωρολογικού συστήματος είναι γεγονός AP

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δοκιμή του πρώτου drone που μεταφέρει μετεωρολογικό σύστημα, ικανό μάλιστα να παρακολουθεί τη θερμοκρασία την υγρασία καθώς και την κατεύθυνση του ανέμου

Η Κίνα σχεδίασε και δοκίμασε με επιτυχία το πρώτο της drone εξοπλισμένο με ένα μετεωρολογικό σύστημα παρακολούθησης δεδομένων για να πραγματοποιεί μετεωρολογικές παρατηρήσεις.

Το μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (UAV) θα ρίξει από υψόμετρο 6.000 μέτρων το σύστημα παρακολούθησης για να μετρήσει τα χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας καθώς πέφτει στο έδαφος. Εκτοξεύοντάς το από αλεξίπτωτο το σύστημα μπορεί να κατέβει με σταθερή ταχύτητα και να συλλέξει δεδομένα, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και η κατεύθυνση του ανέμου και να τα μεταδώσει σε συσκευές στο έδαφος σε πραγματικό χρόνο.

ADVERTISING

Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι μικρά και ελαφριά και έχουν υψηλή ακρίβεια. Απαξ και είναι εξοπλισμένα με καλώδιο τροφοδοσίας και δεδομένων, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος των πτερυγίων, του κάτω μέρους ή της καμπίνας του drone και να δουλέψουν σταθερά και αξιόπιστα με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 70 έως -90 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

24Media Network