Μασκ: Ίδρυσε νέα εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης για να “εξοντώσει” το ChatGPT

Μασκ: Ίδρυσε νέα εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης για να “εξοντώσει” το ChatGPT
Elon Musk (AP Photo/Susan Walsh, File)

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ ίδρυσε την νέα εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης, "xAI", με την οποία επιδιώκει να ανταγωνιστεί την OpenAI, λίγους μήνες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του, για την ανάγκη να σταματήσει η "ανεξέλεγκτη εξέλιξη της ΑΙ".

Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε, την Τετάρτη (12/7), τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), μετά από αρκετούς μήνες που είχε μιλήσει για τα σχέδιά του να “εξοντώσει” το ChatGPT.

Η εταιρεία ονομάζεται xAI, και αποτελείται από μία ομάδα δώδεκα κορυφαίων ερευνητών τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι στο παρελθόν εργάστηκαν στην OpenAI, την Google, τη Microsoft και την Tesla. Διευθύνεται από τον Μασκ και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, “θα συνεργάζεται στενά με την X (Twitter), την Tesla και άλλες εταιρείες για να σημειώσουμε πρόοδο προς την αποστολή μας”.

“Ο στόχος της xAI είναι να κατανοήσουμε την αληθινή φύση του σύμπαντος”, αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές και συνιδρυτής της OpenAI, αλλά αργότερα ξεκίνησε να επικρίνει την εταιρεία για την επιλογή της να “εκπαιδεύσει” το chatbot να μην δίνει προκατειλημμένες ή σεξιστικές απαντήσεις.

“Ο κίνδυνος της εκπαίδευσης της AI να είναι woke – με άλλα λόγια, να λέει ψέματα – είναι θανάσιμος”, έγραψε στο Twitter τον Δεκέμβριο, απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI αν ήταν δυνατόν να “απενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις woke” στο ChatGPT.

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση της νέας εταιρείας του Μασκ έρχεται μήνες μετά τη συνέντευξή του, στην οποία είχε προειδοποιήσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει “καταστροφή του πολιτισμού” και “ένωσε τη φωνή του” με άλλους ηγέτες της τεχνολογίας, ζητώντας μια παύση σε αυτή την “ανεξέλεγκτη” κούρσα ΑΙ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα