Νέα έρευνα σε βάρος του Facebook για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica

Νέα έρευνα σε βάρος του Facebook για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica
Λογότυπο του Facebook AP

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ κινούνται συντονισμένα σε μία εις βάθος έρευνα αναφορικά με το σκάνδαλο της κατάχρησης δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica.

Αντιμέτωπο με μία νέα έρευνα βρίσκεται το Facebook, αναφορικά με το σκάνδαλο της κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων χρηστών του από την Cambridge Analytica την περίοδο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Το πολύκροτο σκάνδαλο έπληξε σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία του Facebook και οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ μοιάζουν αποφασισμένες να βάλουν στο μικροσκόπιο το μεγαθήριο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς κινούνται συντονισμένα στη νέα έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, στην υπό εξέλιξη έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης θα συνδράμουν στελέχη του FBI, της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – γνωστής και ως SEC – και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Στόχος της συντονισμένης έρευνας είναι να ρίξουν άπλετο φως στο σκάνδαλο που εκτιμάται ότι “άγγιξε” πάνω από 71 εκατ. Αμερικανούς χρήστες του Facebook.

Κατά κύριο λόγο, η έρευνα θα εστιάσει στις δημόσιες ανακοινώσεις του Facebook σχετικά με τις πληροφορίες που μοιραζόταν με την Cambridge Analytica, αλλά και στο αν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παρείχε επαρκείς και έγκαιρες εξηγήσεις προς το κοινό και τους επενδυτές για τη διαρροή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Facebook βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο στόχαστρο τόσο των αμερικανικών όσο και των ευρωπαϊκών αρχών, αναφορικά με τις δικλείδες ασφαλείας του για την προστασία των χρηστών, τις μονοπωλιακές πρακτικές του, κ.λπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα