Νέο οικονομικό πλήγμα για τη Meta – Πούλησε τη Giphy και έχασε πάνω από 260 εκατ. δολάρια

Νέο οικονομικό πλήγμα για τη Meta – Πούλησε τη Giphy και έχασε πάνω από 260 εκατ. δολάρια
Meta AP Photo/Jeff Chiu, File

Ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα δέχθηκε η Meta, η θηγατρική του Facebook, καθώς η πώληση της Giphy της στοίχισε πολύ ακριβά.

Μόλις λίγες ώρες μετά το πρόστιμο “μαμούθ” της ιρλανδικής ρυθμιστικής αρχής για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, η Meta βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει και τη Giphy, τρία χρόνια μετά την αγορά της. Πιο συγκεκριμένα, η Meta αγόρασε το 2020 την εταιρεία Giphy -τη μηχανή αναζήτησης των gifs- για 315 εκατ. δολάρια και τώρα την πούλησε στο Shutterstock για 53 εκατ. δολάρια, χάνοντας με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον 260 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσυ, η εποπτική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) επανεξέδωσε εντολή στη Meta να πουλήσει το Giphy, για λόγους ανταγωνιστικότητας. Η πρώτη εντολή της εποπτικής αρχής εκδόθηκε το 2021.

Η CMA είχε διατάξει την πώληση της Giphy από τη Μeta τον Νοέμβριο του 2021. Κατά την απόκτησή της, η Meta είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν διαθέσιμο για όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, η έρευνα απέδειξε ότι αυτή η αγορά θα έφερνε αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα στα social media και επέβαλε την πώλησή του. Ήταν η πρώτη φορά που η ρυθμιστική αρχή μπλόκαρε μια συμφωνία που είχε συνάψει μια μεγάλη εταιρεία της Silicon Valley.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shutterstock, Πολ Χένεσι, ανέφερε για την εξαγορά ότι αποτελεί “ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα για το ταξίδι της Shutterstock ως μια ολοκληρωμένη δημιουργική πλατφόρμα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα