Νέοι κανόνες από το Facebook

Νέοι κανόνες από το Facebook
Facebook Shutterstock

Με στόχο την αποτροπή προώθησης ρατσιστικών μηνυμάτων ή πολιτικών μίσους το κοινωνικό δίκτυο προχωρά σε αλλαγές, όπως την απαγόρευση συγκεκριμένων διαφημίσεων.

Σε νέες αλλαγές προχωρα το Facebook με στόχο την αποτροπή προώθησης ρατσιστικών μηνυμάτων ή πολιτικών μίσους.

Συγκεκριμένα θα απαγορεύσει διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι άτομα από συγκεκριμένη φυλή, εθνικότητα, καταγωγή, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό αποτελούν απειλή για τη φυσική ασφάλεια ή την υγεία οποιουδήποτε άλλου.

«Υιοθετούμε ορισμένες νέες πολιτικές προκειμένου να απαγορεύσουμε μια πιο ευρεία κατηγορία περιεχομένου μίσους σε διαφημίσεις. Το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε είναι να αρχίσουμε να επισημαίνουμε περιεχόμενο που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για την ειδησεογραφία και το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι παραβιάζει τις πολιτικές μας», ανέφερε ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ.

Σύμφωνα με το Euronews.gr, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook υποστήριξε ότι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους προσφυγες, τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο από αναρτήσεις που υποδηλώνουν ότι είναι κατώτεροι από άλλες ομάδες ανθρώπων. Ωστόσο ψάχνει την φόρμουλα για να αποφύγεκι ενδεχόμενο μπλοκάρισμα αναρτήσεων όπως αυτές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχω δεσμευτεί ότι το Facebook θα παραμείνει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διάλογο για να συζητήσουν σημαντικά θέματα», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα