Παρουσιάστηκε η πρώτη αόρατη τηλεόραση

Διαβάζεται σε 2'
Παρουσιάστηκε η πρώτη αόρατη τηλεόραση
H πρώτη διάφανη (αόρατη) τηλεόραση, είναι έμπνευση της LG. LG

Παρουσιάστηκε η πρώτη ασύρματη διαφανής τηλεόραση OLED στον κόσμο. Δεν χρειάζεται τοίχο. Μπορεί να μπει και μπροστά σε παράθυρο, αφού δεν κόβει τη θέα.

Έχουμε δει τις τηλεοράσεις να φτάνουν σε διαστάσεις που καλύπτουν ολόκληρο τοίχο, άλλες να αναδύονται από το πάτωμα ή να μην μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε σε ένα gallery wall, αφού ‘μεταμφιέζονται’ σε πίνακες ζωγραφικής.

Η απάντηση στην ερώτηση ‘ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα’ δεν φαίνεται να είναι πολύ εύκολη, αφού όλα είναι πιθανά. Όρεξη να έχουν αυτοί που ερευνούν και κατασκευάζουν.

Για παράδειγμα, αυτοί της LG παρουσίασαν την πρώτη διάφανη τηλεόραση στο Consumer Electronics Show.

Η Signature OLED T ‘συστήθηκε’ από τους κατασκευαστές της ως «η πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED στον κόσμο».

Οι Οργανικές Διόδοι Εκπομπής Φωτός (OLED) είναι τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο φωτισμό. Διευκολύνει τις ψηφιακές οθόνες σε προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων και των smartphone.

Η οθόνη είναι 77 ιντσών και μπορεί να μπει οπουδήποτε, αφού χάριν της διαφάνειας της δεν χρειάζεται έναν τοίχο να προσκολληθεί.

Οι κατασκευαστές της πρότειναν τη χρήση της ως διαχωριστικού δωματίου. Μπορεί να μπει και μπροστά σε παράθυρο, αφού δεν ‘κόβει’ τη θέα.

Όπως διευκρίνισαν οι της LG «είναι πρακτικά αόρατη όταν είναι απενεργοποιημένη. Αναμειγνύεται με το περιβάλλον και απελευθερώνει τους χρήστες από το μακροχρόνιο πρόβλημα του τι να κάνουν με τη «μεγάλη μαύρη οθόνη».

Η Samsung έκανε την πρώτη παρουσίαση της δικής της διάφανη οθόνη: λέγεται MicroLED και κάνει μια εικόνα να εμφανίζεται σε κάτι που κατά τα άλλα μοιάζει με ένα καθαρό κομμάτι γυαλιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα