Planet9: Μια πλατφόρμα νέας γενιάς e-sports από την Acer

Planet9: Μια πλατφόρμα νέας γενιάς e-sports από την Acer
techgear.gr

Η Planet9 είναι μια ανοιχτή κοινότητα, που επιτρέπει στους gamers να φτιάξουν τη δική τους ομάδα, να προπονηθούν για την κορυφή και να προκαλέσουν για τη νίκη.

Η Acer παρουσίασε στην IFA 2019 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας συνέντευξης τύπου next@acer, την Planet9, μια πλατφόρμα νέας γενιάς e-sports. Η Planet9 είναι μια ανοιχτή κοινότητα, που επιτρέπει στους gamers να φτιάξουν τη δική τους ομάδα, να προπονηθούν για την κορυφή και να προκαλέσουν για τη νίκη. Προς το παρόν είναι σε κλειστή μορφή beta, και θα μπει σε ανοιχτή beta στις 30 Ιανουαρίου 2020.

Όπως δήλωσε ο Andrew Chuang, General Manager, E-sports Services, IT Products Business, Acer Inc.: «Η Planet9 είναι μια πλατφόρμα νέας γενιάς e-sports, που περιλαμβάνει ό,τι χρειάζονται οι ανταγωνιστικοί αλλά και οι πιο απλοί gamers για να περάσουν στο επόμενο επίπεδο και να πάρουν μέρος στα e-sports κάτω από την επαγγελματική κατηγορία. Στηριζόμενη στην ισχύ των hardware, software και υπηρεσιών της Acer, η Planet9 θα παρέχει πληροφορίες για την ολοκλήρωση των εμπειριών των gamer σε όλο τον κόσμο.»»

Σύμφωνα με το Techgear.gr, η Planet9 κάνει προσβάσιμα τα e-sports σε ερασιτέχνες και απλούς παίκτες, που θέλουν να συμμετάσχουν, δίνοντας τους τη δυνατότητα να μάθουν από τους επαγγελματίες, να κατανοήσουν τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία, να επικοινωνήσουν με άλλους gamers της κοινότητας και να λάβουν μέρος σε online τουρνουά.

Φτιάξε την ομάδα σου

Ο θεμέλιος λίθος της Planet9 είναι το στοιχείο της κοινότητας, που επιτρέπει στους gamers να γνωρίσουν και να κάνουν παρέα με άλλους ομοϊδεάτες, με τους οποίους ακολουθούν κοινή πορεία. Μπορούν να προσθέσουν φίλους, να ακολουθήσουν ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν και να λάβουν συμβουλές σχετικά με τα άτομα που μπορούν να επιλέξουν για να παίξουν, βάσει των games που έχουν ήδη παιχτεί και των επιπλέον skills. Λειτουργίες, όπως το chatroom και η κοινή χρήση των game tactics βοηθούν την ομάδα να δεθεί και να μάθει ο ένας από τον άλλο.

techgear.gr

 

Προπόνηση για την κορυφή

Η Planet9 παρέχει μια σειρά από λειτουργίες, προκειμένου να βοηθήσει τους gamers να βελτιώσουν τα skills τους. Αυτές περιλαμβάνουν: πρόσληψη ενός coach για ατομική καθοδήγηση, παιχνίδι δίπλα σε ένα βετεράνο gamer, επιπλέον ώρες εξάσκησης με φίλους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, ακόμα και παρακολούθηση προηγμένων game statistics, για να μπορούν να δουν την κατάταξη τους βάσει της επίδοσης τους.

  • Coach: Επιτρέπει στους gamers να μάθουν από επαγγελματίες και δεξιοτέχνες. Οι gamers μπορούν να επιλέξουν τον ιδανικό coach, βάσει game statistics, γλώσσας,συνολικής βαθμολογίας και βαθμολόγησης ανά ώρα. Οι coaches μπορούν να επανεξετάσουν τα game statistics του gamer, προκειμένου να εξατομικεύσουν το σεμινάριο τους, το οποίο βελτιώνεται ακόμα περισσότερο μέσω κοινής χρήσης οθόνης, βίντεο/φωνητικής ομιλίας και λειτουργίας VOD upload, για αναπαραγωγή των στιγμών που χρειάζονται τελειοποίηση.
  • Carry: Οι gamers μπορούν να συνεργαστούν με ομοϊδεάτες, προκειμένου να ανέβουν θέση στην συνολική κατάταξη, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν και βελτιώνουν τα skills τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Οι οικοδεσπότες μπορούν να ενσωματώσουν τα Twitch ή YouTube livestream τους, για να προσελκύσουν άλλους gamers ή fans να συνεργαστούν μαζί τους για μία carry session.
  • Game Statistics: Όλα τα gaming statistics του παίκτη παρουσιάζονται σε ένα οπτικοποιημένο ταμπλό, που μαγνητίζει τα βλέμματα. Τα στοιχεία σχετικά με τις νίκες, τις ήττες, τους θανάτους, τη λεία,τα items που αγοράστηκαν,το χρυσό που καρπώθηκε κλπ, χρησιμοποιούνται για να ταιριάξουν τον κάθε gamer με τον καταλληλότερο coach και να προτείνουν ιδέες για τρόπους βελτίωσης.
  • Scrims: Η Planet9 προσφέρει ενδιαφέρουσες, ανταγωνιστικές μεθόδους για εξάσκηση ή πρόκληση στο πεδίο της μάχης, είτε με την ομάδα, είτε με τη φυλή (αποτελείται από πολλές ομάδες). Η λειτουργία Clan Scrims επιτρέπει στις ομάδες να ζητήσουν ένα scrim challenge απέναντι σε άλλες ομάδες, την ώρα που η λειτουργία Tribe Wars επιτρέπει στις φυλές να συμμετέχουν σε εκτεταμμένους αγώνες, που οργανώνονται κάθε εβδομάδα για επιπλέον μπόνους και προνόμια στην Planet9.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα