PlayStation 5: Νέα πατέντα για αυτόνομο τηλεχειριστήριο με πολλαπλές λειτουργίες

PlayStation 5: Νέα πατέντα για αυτόνομο τηλεχειριστήριο με πολλαπλές λειτουργίες

Το νέο χειριστήριο του PS5 θα μπορεί να αναπαράγει μουσική, και να έχει πρόσβαση σε email και τηλεοπτικά προγράμματα.

Από την πρώτη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το project για το Playstation 5, η Sony κατέστησε σαφές πως θα δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα στο νέο τηλεχειριστήριο και τις λειτουργίες του. Επίσημα έχει γίνει γνωστό μόνο ότι θα αντικαταστήσει το τράνταγμα με τεχνολογία απτικής ανάδρασης, αλλά έχουν έρθει στη δημοσιότητα κατοχυρωμένες πατέντες της εταιρείας που αφήνουν να εννοηθεί πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα για την πρόσβαση στη game streaming υπηρεσία της Sony.

Τώρα, η ολλανδική ιστοσελίδα LetsGoDigital επιστρέφει με μια νέα πατέντα της Sony σχετικά με τηλεχειριστήριο που μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερες ανάγκες πλην του καθαρού gaming, όπως αναπαραγωγή μουσικής, πρόσβαση σε emails, πρόσβαση σε τηλεοπτικά προγράμματα και πρόσβαση σε γκαλερί. Δεν αποκλείεται αυτή η πατέντα να συνδέεται κάπως με την προηγούμενη για αυτόνομη χρήση του τηλεχειριστηρίου χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από το PlayStation 5 του χρήστη, με κάποιου είδους ασύρματη σύνδεση σε άλλες συσκευές (π.χ. PC).

Σύμφωνα με το Techgear.gr οι εικόνες της πατέντας πιθανότατα δεν αφορούν το τελικό προϊόν, εάν και εφόσον γίνει ποτέ πραγματικότητα, αλλά χρησιμοποιούνται για να δείξουν τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου. Σε αυτές βλέπουμε μια ορθογώνια κατασκευή που θυμίζει τηλεχειριστήριο του SNES και πέρα από τα κλασικά κουμπιά, στο hardware συμπεριλαμβάνεται γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο, ηχείο και κεραία WiFi.

Όλες αυτές οι πατέντες που έρχονται στη δημοσιότητα κατά καιρούς, δεν είναι απαραίτητο ότι θα προχωρήσουν σε τελικά προϊόντα για τους καταναλωτές, αλλά μας δίνουν μια εικόνα για τις σκέψεις που έχει η Sony σχετικά με το τηλεχειριστήριο του PlayStation 5. Κάποιες από αυτές θα υλοποιηθούν, κάποιες άλλες όχι.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 (Νοέμβριος – Δεκέμβριος). Δεν αποκλείεται η παρουσίαση να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2020, ενώ η τιμή του αναμένεται στα €499.

Τι περιμένουμε να δούμε στο PlayStation 5

– Νέο custom octa-core επεξεργαστή AMD Zen 2 8C/16T βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen (7nm Zen 2)

– Νέο custom επεξεργαστή γραφικών βασισμένο στην AMD Radeon RDNA Navi (σχεδόν ισάξιο σε ισχύ με την Nvidia GeForce RTX 2080)

– Υποστήριξη γραφικών ανάλυσης 8K και 4K στα 120Hz

– Υποστήριξη τεχνολογίας Ray-Tracing

– Υποστήριξη 3D surround sound

– Αποθηκευτικό χώρο SSD (αντί HDD) για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης

– Συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4 (backwards compatibility)

– Οπτικό drive με υποστήριξη δίσκων Blu-ray χωρητικότητας 100GB

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version