Πώς ένας καθρέφτης ξέρει τι κρύβεται πίσω από το χαρτί – Το βίντεο που έγινε viral

Πώς ένας καθρέφτης ξέρει τι κρύβεται πίσω από το χαρτί – Το βίντεο που έγινε viral
Το αίνιγμα που έχει κατακλύσει το TikTok Caption/TikTok

Ένα αίνιγμα, με πρωταγωνιστή τους καθρέφτες, φαίνεται πως έχει "τρελάνει" χιλιάδες χρήστες του TikTok, οι οποίοι αναρωτιούνται πως ένας καθρέφτης μπορεί να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από ένα χαρτί. Η εξήγηση.

“Πώς μπορεί ένας καθρέφτης να δει το αντικείμενο που βρίσκεται πίσω από το χαρτί;” αναρωτιούνται χιλιάδες χρήστες του TikTok, οι οποίοι πραγματοποιούν το αινιγματικό πείραμα στο σπίτι τους, κάνοντας το, το viral των ημερών.

Συγκεκριμένα, στα βίντεο που έχουν κατακλύσει το TikTok τις τελευταίες ημέρες, οι χρήστες ακουμπούν ένα φύλλο χαρτί σε έναν καθρέφτη και στη συνέχεια τοποθετούν ένα αντικείμενο πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια, βλέπουμε το αντικείμενο να εμφανίζεται στον καθρέφτη, παρόλο που φαινομενικά είναι κρυμμένο πίσω από το χαρτί.

“Πώς ο καθρέφτης ξέρει τι είναι εκεί;” αναρωτιέται ο χρήστης @salabonce.

Η εξήγηση είναι απλή.

Αρχικά θα πρέπει να εξηγησουμε ότι ο καθρέφτης δεν είναι παρά ένα κάτοπτρο.

Πρόκειται για ένα αντικείμενο, του οποίου η επιφάνεια ανακλά τις ακτίνες φωτός, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται το είδωλο του περιβάλλοντα χώρου πάνω σε αυτή. Τα είδωλα που παράγονται από επίπεδους καθρέπτες είναι φανταστικά και έχουν το μέγεθος του πραγματικού αντικειμένου.

Στην πραγματικότητα, ένας καθρέφτης δημιουργεί μια εκδοχή του κόσμου “από μέσα προς τα έξω”.

Στην περίπτωση του αντικειμένου πίσω από το χαρτί, το “τρικ” συμβαίνει όταν κινείστε, γιατί μπορείτε να δείτε τον νόμο της αντανάκλασης σε δράση.

Σύμφωνα με τον νόμο της αντανάκλασης, η γωνία του προσπίπτοντος φωτός είναι ίση με τη γωνία ανάκλασης σε σχέση με το κανονικό (κάθετο επίπεδο) του καθρέφτη

Στη φυσική, η αντανάκλαση ορίζεται ως η αλλαγή στην κατεύθυνση ενός κύματος στην διεπιφάνεια μεταξύ δύο διαφορετικών μέσων, αναπηδώντας το κύμα πίσω στο αρχικό μέσο. Ένα κοινό παράδειγμα αντανάκλασης αντικατοπτρίζεται το φως από έναν καθρέφτη ή μια δεξαμενή νερού, αλλά ο προβληματισμός επηρεάζει και άλλους τύπους κυμάτων εκτός από το φως. Τα κύματα των υδάτων, τα ηχητικά κύματα, τα κύματα σωματιδίων και τα σεισμικά κύματα μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζονται.

Σύμφωνα με το νόμο της αντανάκλασης, το περιστατικό και η ανακλώμενη γωνία έχουν το ίδιο μέγεθος και βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα