Πού και πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για τα δωρεάν laptop και tablet

Woman typing on her laptop.
Woman typing on her laptop. GETTY IMAGES

Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη από το ΤΕΕ για το νέο πρόγραμμα "Ψηφιακή Αλληλεγγύη". Όσα πρέπει να ξέρετε

Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα εκδοθεί η προκήρυξη από το ΤΕΕ για το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα χορηγεί σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωικό Μέρισμα, δωρεάν λαπτοπ ή ταμπλετ αλλά και σύνδεση στο ιντερνετ για ένα χρόνο. Η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion.gr το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αλλά θα ανοίξει επίσης την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα η προκήρυξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που θα καλεί τους παρόχους να κάνουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» και την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα η ΕΔΕΤ που σχεδίασε και υλοποίησε την ειδική ιστοσελίδα - εφαρμογή,e-inclusion.gr,  όπου και θα γίνεται η ηλεκτρονική αίτηση για τα δωρεάν λαπτοπ και τάμπλετ θα ανοίξει επίσης την εβδομάδα των Χριστουγέννων ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.  Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν στα χέρια τους το κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν  να αγοράσουν tablet ή laptop. Με δεδομένη την ποικιλία τιμών που υπάρχει στην αγορά, η συσκευή θα φτάνει να διατίθεται ακόμη και δωρεάν στους δικαιούχους.

Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Οι κωδικοί θα αναρτηθούν στην ειδική εφαρμογή σύμφωνα με επικοινωνία του dikaiologitika.gr με την ΕΔΕΤ στις αρχές Ιανουαρίου

Όπως είναι ήδη γνωστό η απόφαση έχει ήδη πάρει ΦΕΚ

Δείτε ολόκληρη την απόφαση για το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη απο το Κοινωνικό Μέρισμα.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Τον Φεβρουάριο οι προσλήψεις για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

Αγορά εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς απο κινητό και τάμπλετ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πώς μπορείς να πάρεις κι εσύ δωρεάν laptop, tablet ή ίντερνετ

Πρόγραμμα Voucher: Πόσα χρήματα θα καλύπτει για αγορά λάπτοπ και ίντερνετ

SHARE:

24Media Network