Προβλήματα στο Facebook παγκοσμίως

Προβλήματα στο Facebook παγκοσμίως

Πρόβλημα με το Facebook και την ενημέρωση του status για εκατομμύρια χρήστες σ' όλο τον κόσμο (Pics)

Σοβαρό πρόβλημα στην ενημέρωση του status, δηλαδή κατάστασης, αντιμετωπίζουν από χθες το απόγευμα εκατομμύρια χρήστες του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρόβλημα ξεκίνησε αρχικά από την Google και γενικεύτηκε και στο Facebook. Για περισσότερα από 20 λεπτά ήταν αδύνατη η είσοδος στο facebook.

Προβλήματα στο Facebook παγκοσμίως

Από την πλευρά της η υπηρεσία να ανακοίνωσε πως προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα, ωστόσο ανεπιτυχώς, μιας και παραμένει και σήμερα.

Συγκεκριμένα, όταν οι χρήστες προσπαθούν να ποστάρουν κάτι ή να κάνουν like και να αφήσουν μήνυμα σε κάποια δημοσίευση τους εμφανίζεται ένα μήνυμα που εξηγεί ότι "υπάρχει πρόβλημα στην ανανέωση του status" και τους καλεί να ξαναδοκιμάσουν σε μερικά λεπτά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στις εταιρίες και τις ιστοσελίδες που επικοινωνούν και προμοτάρουν τα προϊόντα τους μέσω της υπηρεσίας.

Παράλληλα, στο Twitter, το αντίπαλο δέος το hashtag #FacebookDown έχει γίνει trend, με τους σχολιαστές να διακωμωδούν την κατάσταση.

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών θα έχει σήμερα ο Ζούκερμπεργκ

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά τις κατηγορίες για διακρίσεις στο περιεχόμενο των ειδήσεων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα Gizmodo ότι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα να ανεβάζουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν αναγνώστες του Συντηρητικού Κόμματος» στην κατηγορία των Trending Topics.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο Ζούκερμπεργκ αντιδρώντας στις κατηγορίες αυτές, αρνήθηκε ότι είναι αληθείς, παρά το γεγονός ότι σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται πως το Trending Topics ελέγχεται από ανθρώπους, αντί από κάποιον αλγόριθμο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το Facebook αναφέρεται ότι απεστάλησαν προσκλήσεις για τη συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, σε έξι εκπροσώπους των Συντηρητικών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, αρκετοί από αυτούς αρνήθηκαν την πρόσκληση του Ζούκερμπεργκ.

Ο Μάθιου Σλάπ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Συντηρητικών, δήλωσε ότι «Εμείς δεν πρόκειται να παραστούμε σε αυτή τη συνάντηση. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε επίλυση όλων των προαναφερόμενων ζητημάτων με μία και μόνο συνάντηση».

Από την πλευρά του, ο Γκλεν Μπεκ, ραδιοφωνικός παραγωγός και σχολιαστής, ο οποίος ήταν μεταξύ των ονομάτων της λίστας, δήλωσε ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα να λάβει χώρα μια τέτοια συνάντηση.

«Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τον κοιτάζω στα μάτια καθώς θα δίνει εξηγήσεις και θα ήταν πραγματική νίκη εάν καταφέρουμε να αποκτήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτό το ισχυρό εργαλείο. Ενώ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, υποστηρίζω το δικαίωμά τους να το λειτουργούν με όποιον τρόπο επιθυμούν, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, και θα ήταν θαυμάσιο εάν ένα εργαλείο όπως το Facebook επέλεγε με ανεξάρτητο τρόπο να έχει ως εταιρική αρχή την ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι».

(Πηγή: Mashable, ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network