Samsung Exynos 990 SoC: Ανακοινώθηκε επίσημα ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S11

Samsung Exynos 990 SoC: Ανακοινώθηκε επίσημα ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S11
Techgear.gr

Η Samsung κάνει λόγο για βελτίωση στην απόδοση της τάξεως του 20% χάριν στη διάταξη tri-cluster της CPU που περιλαμβάνει 2 custom πυρήνες της Samsung + 2 πυρήνες ARM Cortex-A76 υψηλής απόδοσης + 4 πυρήνες ARM Cortex-A55.

Κοντεύουμε να μπούμε στον Νοέμβριο και ήδη αρχίζει να ζεσταίνεται το κλίμα για την επόμενη ναυαρχίδα της Samsung. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το νέο flagship chipset για το 2020, το Samsung Exynos 990 SoC, μαζί με το νέο 5G Exynos Modem 5123, τα οποία αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στη σειρά Samsung Galaxy S11. Αμφότερα έχουν κατασκευαστεί με τη διαδικασία 7nm EUV (Extreme UltraViolet).

Ξεκινώντας από το Exynos 990 SoC, η Samsung κάνει λόγο για βελτίωση στην απόδοση της τάξεως του 20% χάριν στη διάταξη tri-cluster της CPU που περιλαμβάνει 2 custom πυρήνες της Samsung + 2 πυρήνες ARM Cortex-A76 υψηλής απόδοσης + 4 πυρήνες ARM Cortex-A55. Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής γραφικών είναι ο ARM Mali-G77 και σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη premium GPU που έχει κατασκευαστεί με την αρχιτεκτονική Valhall για 20% βελτίωση στην απόδοση των γραφικών ή 20% μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Από το Exynox 990 SoC δεν θα μπορούσε να λείπει η ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας διεργασιών Τεχνητής Νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, έχει τοποθετηθεί dual-core NPU που επιτρέπει την εκτέλεση όλων των λειτουργιών επάνω στη συσκευή και όχι με αποστολή σε κάποιον εξωτερικό server. Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη ασφάλεια για τον χρήστη. Επιπλέον, περιμένουμε μεγαλύτερη βελτίωση στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου και στις λειτουργίες AI των καμερών για καλύτερες λήψεις.

Επιπλέον, το Samsung Exynos 990 SoC υποστηρίζει μνήμες LPDDR5 με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως 5500Mbps, οθόνες με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz για ομαλότερο scrolling και animations, ενώ ο ενσωματωμένος επεξεργαστής εικόνας (ISP) υποστηρίζει έως 6 αισθητήρες κάμερας με ταυτόχρονη επεξεργασία για τους 3 από αυτούς. Η υποστηριζόμενη ανάλυση των αισθητήρων φτάνει ως τα 108MP, δηλαδή όσο και ο αισθητήρας ISOCELL Bright HMX που παρουσίασε τον περασμένο Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά στο 5G Exynos Modem 5123, είναι ένα από τα πρώτα που έχουν κατασκευαστεί με τη διαδικασία 7nm EUV. Καλύπτει τις συχνότητες sub-6GHz και mmWave και υποστηρίζει φυσικά όλα τα δίκτυα 2G GSM/CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA και 4G LTE. Στο κομμάτι των 5G δικτύων, υπόσχεται ταχύτητες download έως 5.1Gbps στο φάσμα sub-6GHz και έως 7.35Mbps στο mmWave.

Η μαζική παραγωγή των Exynos 990 SoC και 5G Exynos Modem 5123 ξεκινά αργότερα μέσα στη χρονιά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα