Σκάνδαλο στην Uber. Απολύθηκε στέλεχος για συγκάλυψη βιασμού από οδηγό

Uber employees stand during a launching ceremony of Uber taxi Thursday, May 11, 2017, in Yangon, Myanmar. The private ride-hailing service Uber officially launched operations Thursday, May 11, 2017, in Myanmar's main city Yangon, aiming to tap into one of the world's youngest and fastest-growing online markets. (AP Photo/Thein Zaw)
Uber employees stand during a launching ceremony of Uber taxi Thursday, May 11, 2017, in Yangon, Myanmar. The private ride-hailing service Uber officially launched operations Thursday, May 11, 2017, in Myanmar's main city Yangon, aiming to tap into one of the world's youngest and fastest-growing online markets. (AP Photo/Thein Zaw) AP

Απόλυση μεγαλοστελέχους της Uber που απέκτησε παράνομα τα ιατρικά αρχεία ενός θύματος βιασμού από οδηγό της

Σε απόλυση οδηγήθηκε ένα μεγαλοστέλεχος της Uber, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απέκτησε παράνομα τα ιατρικά αρχεία μιας γυναίκας που είχε πέσει θύμα βιασμού από οδηγό της εταιρείας στην Ινδία. Ο υπάλληλος απολύθηκε αφότου το θέμα δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης εχθές Τετάρτη.

Σύμφωνα με αναφορές της ιστοσελίδας τεχνολογίας Recode και της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, ο Έρικ Αλεξάντερ, πρόεδρος των επιχειρήσεων της Uber Asia Pacific, έλαβε τα ιατρικά αρχεία του θύματος για την υπόθεση βιασμού, η οποία είχε λάβει χώρα το 2014 και είχε προκαλέσει εκτεταμένη οργή στην Ινδία. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι ο Αλεξάντερ δεν εργαζόταν πλέον για την εταιρεία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε σχόλια για τους ισχυρισμούς.

Η υπόθεση του βιασμού της γυναίκας είχε παρακινήσει τις αρχές της χώρας αυτής να λάβουν αυστηρά μέτρα και είχαν προχώρησαν στην προσωρινή απαγόρευση των επιχειρήσεων της εταιρείας στην πρωτεύουσα. Όπως αναφέρει η Guardian, ο Αλεξάντερ ταξίδεψε στην Ινδία προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση και αργότερα μοιράστηκε τα αρχεία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Νικ Καλάνικ, και τον αντιπρόεδρο Εμίλ Μάικλ. Τα τρία στελέχη φέρεται ότι αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας, εικάζοντας ότι η υπόθεση αποτελεί μέρος συνωμοσίας από την αντίπαλη εταιρεία Ola σε μια προσπάθεια να βλάψει την Uber.

«Είναι απίστευτο στις μέρες μας να υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί μια υπόθεση βιασμού ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για συνωμοσία που στόχο έχει να βλάψει την Uber», δήλωσε ο Ντάγκλας Γουίντορ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το θύμα στην αγωγή που κατέθεσε η ίδια στις ΗΠΑ για αμέλεια και απάτη.

Ο οδηγός, Σιβ Κουμάρ Γιάνταβ, καταδικάστηκε για βιασμό σε ισόβια κάθειρξη, ενώ όταν η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ο ίδιος καταζητούνταν για 4 επιπλέον ποινικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμα βιασμού. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό είχε προκαλέσει σφοδρές επικρίσεις αφού όπως προκύπτει η Uber είχε αποτύχει να εκτελέσει αποτελεσματικούς ελέγχους του ιστορικού των οδηγών της.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία: AP Photo/Thein Zaw

SHARE:

24Media Network