Το Facebook θέλει να γίνει ‘εχθρικό περιβάλλον’ για τους τρομοκράτες

Το Facebook θέλει να γίνει ‘εχθρικό περιβάλλον’ για τους τρομοκράτες

Μετά την επίθεση στο Λονδίνο, το Facebook στοχεύει στο να αποτελέσει "εχθρικό περιβάλλον" για τους τρομοκράτες

Το Facebook ανακοίνωσε ότι στοχεύει να μετατρέψει την πλατφόρμα του ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε «εχθρικό περιβάλλον» για τους τρομοκράτες σε μια ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, μετά την επίθεση στο Λονδίνο όπου έχασαν την ζωή τους 7 άνθρωποι κι ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε από τις εταιρείες του Διαδικτύου να αναλάβουν δράση.

Το Facebook καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις στο Λονδίνο.

«Θέλουμε το Facebook να αποτελέσει εχθρικό περιβάλλον για τους τρομοκράτες» επισήμανε ο Σάιμον Μίλνερ, διευθυντής πολιτικής της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογικών (εργαλείων) και του ελέγχου από τον άνθρωπο, εργαζόμαστε επιθετικά για να διαγράψουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα μας αμέσως μόλις το αντιληφθούμε και εάν αντιληφθούμε ένα έκτακτο περιστατικό με άμεσο αντίκτυπο σε βάρος της ασφάλειας ενός προσώπου, προειδοποιούμε τις αρχές επιβολής του νόμου».

Και το Twitter γνωστοποίησε επίσης ότι εργάζεται για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της εξτρεμιστικής προπαγάνδας στον ιστότοπό του.

«Το τρομοκρατικό περιεχόμενο δεν έχει καμία θέση στο Twitter» τόνισε ο Νικ Πικλς, επικεφαλής στη Βρετανία δημόσιας πολιτικής στο Twitter. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ο ίδιος προσθέτει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ο ιστότοπος προχώρησε στη διαγραφή σχεδόν 400.000 λογαριασμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα