Το Wordle καθόρισε τη λέξη της χρονιάς – Ποια είναι η σχέση της με την Ελλάδα

Το Wordle καθόρισε τη λέξη της χρονιάς – Ποια είναι η σχέση της με την Ελλάδα

Το Wordle έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο για την λέξη της χρονιάς για το 2022, η οποία μάλιστα, φαίνεται να έχει ελληνικό "άρωμα".

Το αγαπημένο παιχνίδι του διαδικτύου Wordle, στο οποίο οι παίκτες του καλούνται να μαντέψουν λέξεις με πέντε γράμματα, κυριάρχησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2022, ενώ καθόρισε τη λέξη της χρονιάς στο Λεξικό του Κέμπριτζ.

Υπενθυμίζεται ότι το Wordle είναι ένα παιχνίδι εικασίας λέξεων. Κάθε μέρα υπάρχει μια λέξη με 5 κρυφά γράμματα και ο παίκτης έχει μόνο 6 προσπάθειες να βρει τη λέξη.

Η λέξη της χρονιάς λοιπόν, η οποία αναζητήθηκε στον ιστότοπο του Λεξικού του Κέμπριτζ περισσότερες από 79.000 φορές φέτος, ήταν το «homer». Μάλιστα, οι 65.401 αναζητήσεις παγματοποιήθηκαν στις 5 Μαΐου, καθώς την συγκεκριμένη ημέρα, η απάντηση του Wordle.

Η λέξη «homer», όπως αναφέρει το CNN, είναι μια λέξη της αμερικάνικης αργκό που σχετίζεται με το μπέιζμπολ (home run), δήλωσε εκπρόσωπος του Cambridge Dictionary σε συνέντευξη Τύπου.

Πολλοί, μάλιστα, αναγνωρίζουν την λέξη καθώς πρόκειται για το όνομα μεγάλου αρχαίου Έλληνα ποιητή, Ομήρου (καθώς βέβαια και του γνωστού χαρακτήρα των Simpsons).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα