Τελευταίο πλάνο για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Τελευταίο πλάνο για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Απεβίωσε σε ηλικία 77 χρόνων ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος.Κατέληξε το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε στην Δραπετσώνα, όπου πραγματοποιούσε γυρίσματα για τη νέα του ταινία (φωτογραφία αρχείου) Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) Eurokinissi

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο. Πλήθος κόσμου στο Α' Νεκροταφείο (Vids+Pics)

Συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και χιλιάδες πολίτες είπαν το “τελευταίο” αντίο στον μεγάλο μας σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης .

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν μηχανή τον παρέσυρε, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας “Η άλλη θάλασσα”.

Η κόρη του Ελένη κινηματογραφησε την “τελευταία διαδρομή” του πατέρα της.

Η σορός του μεγάλου σκηνοθέτη εκτέθηκε σε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του Α’ νεκροταφείου. Στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

H ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘEΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, χιλιάδες κόσμου απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο ποιητή του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Στην κηδεία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Μιλένα Αποστολάκη, Παύλος Γερουλάνος, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Λούκα Κατσέλη, Νάντια Μουρούση, Θανάσης Λάλας, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Δημήτρης Πιατάς, Μανούσος Μανουσάκης, Παντελής Βούλγαρης, η γυναίκα του Φοίβη και οι κόρες του, Ελένη, Άννα και Κατερίνα.

Μίλησαν για τον σκηνοθέτη οι Ελένη Γερασιμίδου, ένας παλιός συμμαθητής του, ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του “Άλλη Θάλασσα”, Τόνι Σερβίλο κ.α.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή της ομιλίας ενός μέλους του συνεργείου της τελευταίας ταινίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα των γυρισμάτων, την Τρίτη, την ημέρα θανάτου του σκηνοθέτη, έπρεπε να γυριστούν οι σκηνές του αυτοκινητόδρομου, ενώ σήμερα Παρασκευή θα γυριζόταν η σκηνή μιας συμβολικής κηδείας!

Οι παριστάμενοι απήγγειλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι Κοντούλα λεμονιά.

Το μόνο μελανό σημείο της κηδείας ήταν λιγοστές αποδοκιμασίες προς του πολιτικούς, που όμως ” σώπασαν” αμέσως, καθώς ” η μέρα αυτή ανήκει στον Θόδωρο“, όπως είπε και ένας παρευρισκόμενος.

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

H ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘEΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο “Θόδωρος Αγγελόπουλος”, το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα