Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φονιάς των δύο αστυνομικών

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φονιάς των δύο αστυνομικών

Ένας από τους δύο συλληφθέντες για το μακελειό στου Ρέντη, ήταν ο εκτελεστής των δύο αστυνομικών. Άλλοι δύο αναζητούνται. Πρόκειται για ομογενείς γεννημένους στη Ρωσία. Οι Έλληνες τσιλιαδόροι και η συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής (Vids)

Στους δράστες της δολοφονίας δύο αστυνομικών της ομάδας “ΔΙΑΣ” έφτασε η αστυνομία μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας Αττικής, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ε.Κ.Α.Μ. σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις είναι οι κακοποιοί οι οποίοι εμπλέκονται στην εκτέλεση.

Στη δολοφονία των δύο αστυνομικών συμμετείχαν δύο από τους 35 προσαχθέντες. Πρόκειται για ομογενείς, γεννημένοι στην Ρωσία, ηλικίας 36 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Επίσης συμμετείχαν δύο ακόμα ομογενείς, επίσης γεννημένοι στην Ρωσία, για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζεται η έρευνα.

Ο ένας είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή, καθώς στο τζιπ βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Αναζητείται επίσης ο ιδιώτης γιατρός που τον περιέθαλψε μετά τον τραυματισμό του.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να δολοφονήσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.

Άγρια συμμορία

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο Έλληνες, ηλικίας τριάντα ενός 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως τσιλιαδόροι.

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας τριάντα ενός 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, από τους συνολικά 35 προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το χρονικό του φονικού

Την 1η Μαρτίου 2010 δύο αστυνομικοί, ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης Γεώργιος και ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης.  έχασαν τη ζωή τους σε συμπλοκή με κακοποιούς στο Ρέντη.

Όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με κλεμμένο γκρι αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι πινακίδες του είχαν κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου 2011, από τη Νέα Ερυθραία.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού με κατεύθυνση προς τον Πειραιά και το ακολούθησαν.

Ξεκίνησε καταδίωξη. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο σημείο αυτό το ΙΧ σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς.

“Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με τους τέσσερις να τραυματίζονται και δύο δυστυχώς να καταλήγουν.

Επίσης βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα