Αγνοούνται μετανάστες

Αγνοούνται μετανάστες

Παρά τα 9 μποφόρ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος και εισήλθαν στη χώρα μας παράνομα τα ξημερώματα της Τρίτης. Το σκάφος έβαζε νερά. Την επιχείρηση διευκολύνουν τρία πλωτά περιπολικά, ένα ελικόπτερο Super Puma και ρυμουλκά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή στους Παξούς για τον εντοπισμό 3 μεταναστών που μαζί με 113 άλλους που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος εισήλθαν παράνομα στα χωρικά ύδατα της χώρας μας αργά χθες το βράδυ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των λαθρομεταναστών που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος, ξεκίνησαν όταν ένας από αυτούς τηλεφώνησε στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας και ανέφερε ότι το σκάφος έβαζε νερά.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και οι κατά τόπους λιμενικές αρχές, ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού κλήσης υπέδειξαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κέρκυρας.

Για τον εντοπισμό του σκάφους έσπευσαν τρία πλωτά περιπολικά, ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα C-130 της πολεμικής αεροπορίας, το ρυμουλκό «ΘΥΕΛΛΑ», ένα θαλάσσιο ταξί και παραπλέοντα σκάφη.

Το παραπλέον φορτηγό πλοίο «ALEXADRA I» με σημαίας Μάλτας εντόπισε το σκάφους 28 ν.μ. δυτικά των Παξών και παρέλαβε 113 άτομα, τα οποία πρόκειται να μεταφέρει στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ωστόσο σύμφωνα με δήλωση των διασωθέντων αγνοούνται 3 άτομα και  οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα