Θεσσαλονίκη: Ένοχοι τέσσερις χρυσαυγίτες για οπλοφορία και οπλοκατοχή

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι τέσσερις χρυσαυγίτες για οπλοφορία και οπλοκατοχή

Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο επιβλήθηκε σε τέσσερις χρυσαυγίτες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος με γκλομπ, δακρυγόνα, σουγιάδες και αεροβόλο όπλο

Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους τέσσερις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι άνδρες, ηλικίας 39, 25, 22 και 20 ετών, που δήλωσαν όταν είναι μέλη του κόμματος, είχαν στην κατοχή τους πτυσσόμενα γκλομπ, δακρυγόνα και σουγιάδες ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν σιδερογροθιά, μεταλλική ράβδος και αεροβόλο πιστόλι.

Οι δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 μηνών για οπλοφορία, ο τρίτος σε 8 μηνών για οπλοφορία και οπλοκατοχή και ο τέταρτος σε 10 μήνες για οπλοφορία, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Όλες οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα για 3 έτη ενώ στον καθένα επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Αφού άσκησαν έφεση, αφέθηκαν ελεύθεροι. Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν τα όπλα για προστασία λόγω του τεταμένου κλίματος.

Να σημειωθεί ότι μαζί είχε συλληφθεί και ένας 17χρονος, για τον οποίο έχει οριστεί δικάσιμος για τις 28 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες από thestival.gr

SHARE:

24Media Network