Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο Άγγλων τουριστών εν πλω

Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο Άγγλων τουριστών εν πλω

Μυστηριώδης εξαφάνιση εν πλω δύο Άγγλων τουριστών, οι οποίοι ταξίδευαν με ιστιοφόρο από τη Μεθώνη στις Συρακούσες της Ιταλίας. Το σκάφος βρέθηκε στο Ιόνιο ημιβυθισμένο αλλά δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος ζωής

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει η υπόθεση εξαφάνισης δύο Άγγλων τουριστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που βρέθηκε στο Ιόνιο πέλαγος.

Οι δύο άνδρες, ένας 67χρονος και ένας 50χρονος έκαναν διακοπές στη χώρα μας και όπως είχαν ενημερώσει τους οικείους τους, επρόκειτο να ταξίδευαν με το σκάφος τους από τη Μεθώνη στις Συρακούσες. Οι οικογένειες τους τους περίμεναν, ωστόσο αυτοί δεν φάνηκαν ποτέ και δηλώθηκαν αγνοούμενοι στις 5 Οκτωβρίου.

Την προηγούμενη Παρασκευή ρωσικό φορτηγό πλοίο εντόπισε ημιβυθισμένο ένα σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πρέβεζας και των Παξών. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ιστιοφόρο των δύο αγνοούμενων, το οποίο ρυμουλκήθηκε στην Πρέβεζα για έλεγχο. Το λιμενικό ωστόσο δεν βρήκε κάτι που να ρίχνει φως στην υπόθεση, παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και ένα σκληρό δίσκο, τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω διερεύνηση.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές είναι πολλά, αφού η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σκάφος δεν παρέχει στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Από το αν έπεσε σε καιρό και να μην κατάφερε να αντεπεξέλθει στις συνθήκες μέχρι να χτύπησε κάπου και να αναποδογύρισε, με τους επιβαίνοντες να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν.

Να σημειωθεί ότι στην προπέλα βρέθηκε τυλιγμένο σκοινί, το οποίο ίσως να δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην κίνηση του σκάφους και οι δύο Άγγλοι να επιχείρησαν να την ελευθερώσουν και να μην τα κατάφεραν. Από τα στοιχεία που χρήζουν αναφοράς είναι ότι το ιστιοφόρο αν και διέθετε ασύρματο, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Πληροφορίες από epiruspost.gr

SHARE:

24Media Network