Φεστιβάλ γαστρονομικών εμπειριών στην Πελοπόννησο

Φεστιβάλ γαστρονομικών εμπειριών στην Πελοπόννησο
istock

Την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιούλιου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Peloponnese food stories από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Αυλαία ανοίγει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο Peloponnese food stories | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού, την Κυριακή 17 Ιουλίου και Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στην Αρεόπολης Λακωνίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει σειρά δράσεων με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά περιφερειακή ενότητα που θα λειτουργεί ως κόμβος ( Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), φιλοδοξώντας να προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας, την Κυριακή 17 Ιουλίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, το Δήμο Ανατολικής Μάνης και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που οι εν λόγω προορισμοί καταλαμβάνουν διαχρονικά στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδος.

Μέσω αυτής της μεθοδολογίας, ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο θα υφαίνεται, μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας. Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών & βιολογικών προϊόντων και βέβαια κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Σκοπός των εκδηλώσεων του φεστιβάλ είναι, η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους. Η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος των περιοχών με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία. Και τέλος η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και παράλληλα η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα