Κικίλιας: Προτείνει ευρωπαϊκό μηχανισμό για τις επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό

Κικίλιας: Προτείνει ευρωπαϊκό μηχανισμό για τις επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό
Ο Βασίλης Κικίλιας

Οι προτάσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού στο Συμβούλιο Υπουργών στη Γαλλία.

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας στη Ντιζόν.

Ο κ. Κικίλιας που συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε., το οποίο διοργάνωσε η γαλλική Προεδρία στην πόλη Ντιζόν, τόνισε στην παρέμβαση του, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, αξιοποιώντας τα μαθήματα που έλαβε κατά την κρίση της πανδημίας. Επεσήμανε ακόμη τη δυνατότητα στήριξης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Η πρόταση του Υπουργού Τουρισμού έτυχε αποδοχής από τους ομολόγους του Ισπανίας και Ιταλίας και κάλεσαν την Ε.Ε. να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα απασχόλησης των Ουκρανών προσφύγων στον τομέα του Τουρισμού, για αυτούς που τελικά θα παραμείνουν για μακρύ χρονικό διάστημα σε κράτη-μέλη της Ε.Ε..

Στη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου, o Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton, επιδοκίμασε την πρόταση του Έλληνα Υπουργού για την αντιμετώπιση της κρίσης και το ρόλο του τουριστικού κλάδου σε αυτό και είπε ότι η Επιτροπή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα