Νέα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα με τη βοήθεια επιχορηγήσεων – Βροχή εγκρίσεων

Νέα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα με τη βοήθεια επιχορηγήσεων – Βροχή εγκρίσεων

Εγκρίσεις επιχορηγήσεων εκατομμυρίων ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο σε νέα αλλά και υφιστάμενα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Το τελευταίο δεκαήμερο, από το Σούνιο και το Λουτράκι, μέχρι τη Σκιάθο και το Βόλο μέχρι τη Νάξο, ένας σημαντικός αριθμός νέων ξενοδοχείων πρόκειται να δημιουργηθεί και να επιχορηγηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ δεν είναι λίγες και οι ενισχύσεις για εκσυγχρονισμό υφιστάμενων καταλυμάτων.

Η μεγαλύτερη επένδυση από όλες πρόκειται να γίνει στο Σούνιο της Αττικής από την WHG Σούνιο Management και αφορά στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 179 δωματίων/406 κλινών, συνολικού ύψους 14,5 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο, που θα γίνει με την ένωση δύο παλαιότερων, θα αναπτυχθεί από την WH Europe, τον όμιλο επενδύσεων που συνδέεται με την Ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα Brown Hotels. Ο Όμιλος αναπτύσσει ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Γερμανία. Το νέο ξενοδοχείο που θα ενισχυθεί από τον Αναπτυξιακό κατά 1,4 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην τοποθεσία Πούντα Ζέζα και θα ονομασθεί Isla Brown Sounio.

Στη Νάξο, η εταιρεία Elegant Avaton Resort Α.Ε., πρόκειται να αναπτύξει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 49 δωματίων και100 κλινών, μια συνολική επένδυση 5,9 εκατ. ευρώ και θα λάβει ποσό επιχορήγησης 1,6 εκατ. ευρώ.

Στη θέση Πευκάκι στο Λουτράκι, έλαβε επιχορήγηση η εταιρεία Lovin Greece Μονοπρόσωπη, για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 34 δωματίων και 68 κλινών, μια επένδυση ύψους 3,78 εκατ. ευρώ. Θα λάβει ενίσχυση 1,4 εκατ. ευρώ.

Στη Σκιάθο αναμένεται να δημιουργηθεί νέο ξενοδοχείο με την ονομασία La Luna, από την εταιρεία Σεράπις Α.Ε., επένδυση συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και επιχορήγησης 654.000 ευρώ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 90 κλίνες.

Στην πόλη του Βόλου, πράσινο φως για την επιχορήγηση του από τον Αναπτυξιακό έλαβε η εταιρεία The Atomium Μονοπρόσωπη, όπου θα δημιουργήσει νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, με 38 δωμάτια. Η επένδυση ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση σε 1,1 εκατ. ευρώ.

Στη Σκόπελο, το ξενοδοχείο Skopelos Village θα επιχορηγηθεί με 1 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό των δωματίων του και την μετατροπή του σε πεντάστερο. Στο Πήλιο, ένα διατηρητέο κτήριο αναμένεται να μετατραπεί σε ξενώνα Α’ τάξης με επέκταση σε νέο κτήριο συνολικής δυναμικότητας 9 δωματίων – 24 κλινών, από την εταιρεία Βασίλειος Χαραλαμπόπουλος. Η επένδυση θα λάβει ενίσχυση 798.000 ευρώ. Επίσης στο Νότιο Πήλιο η εταιρεία Ζαχαρίου Μον ΙΚΕ, πρόκειται να δημιουργήσει ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων και δυναμικότητας 20 κλινών, συνολικής επένδυσης 840.000 ευρώ και θα λάβει επιχορήγηση 461.000 ευρώ.

Στο τέλος Ιουλίου η εταιρεία Καρνάγιο Σερίφου Ξενοδοχειακή Τουριστική Μονοπρόσωπη Α.Ε. έλαβε έγκριση για να δημιουργήσει ξενοδοχείο δυναμικότητας 37 δωματίων και 87 κλινών, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα