Ποια ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα θα φέρει φέτος Αμερικανούς τουρίστες

Ποια ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα θα φέρει φέτος Αμερικανούς τουρίστες
Παραλία (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η χιουμοριστική ταινία "Τρίγωνο της Θλίψης" φαίνεται να εμπέει πολλούς ταξιδιώτες να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά.

Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο αναζητούν νέους προορισμούς για τα ταξίδια τους, με τις ταινίες να αποτελούν βασική πηγή έμπνευσης για αυτούς. Ιδιαίτερα οι Αμερικανοί δείχνουν σταθερά τις προτιμήσεις τους σε προορισμούς που βλέπουν σε ταινίες και σειρές.

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Skyscanner διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με την OnePoll, στην αμερικανική αγορά, για να ανακαλύψει ποιες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες του περασμένου έτους εμπνέουν τα ταξίδια τους. Η έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι από έξι στους 10 Αμερικανούς (63%) έχουν εμπνευστεί να επισκεφτούν έναν προορισμό εξ’ αιτίας μιας ταινίας ή μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Οι δύο παραγωγές με τη μεγαλύτερη επιρροή όσον αφορά τα ταξίδια που εμπνέουν ήταν οι «The Banshees of Inisherin» και το «Emily in Paris», που έλαβαν το 49% των ψήφων.

Η Ιρλανδία και το Παρίσι ήταν ήδη δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, αλλά θα είναι ακόμα πιο hot τους επόμενους μήνες.

Η Laura Lindsay, εμπειρογνώμονας προορισμών και ταξιδιωτικών τάσεων της Skyscanner εξήγησε ότι η πανδημία και το lockdown έδωσαν σε πολλούς περισσότερες ώρες μπροστά από την τηλεόραση τους. «Δημοφιλείς εκπομπές και ταινίες προσέφεραν μια απόδραση και έμπνευση για εξερεύνηση όταν ο κόσμος άνοιξε ξανά. Με τις πιο πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες γεμάτες θέαμα που προκαλούν για περιπλανήσεις και ταξίδια σε φανταστικά τοπία, εκπληκτικές ακτές, οι παρθένες παραλίες και τα ζωντανά κοσμοπολίτικα αστικά τοπία είναι και πάλι πραγματικότητα».

Το “Τρίγωνο της Θλίψης” φέρνει τουρίστες

Τα ελληνικά νησιά βρέθηκαν ανάμεσα στις τοποθεσίες που φαίνεται ότι εμπνέουν τους Αμερικανούς τουρίστες και η αιτία είναι η ταινία «Τρίγωνο της Θλίψης» (Triangle of Sadness), που γυρίστηκε στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας.

Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια του ελληνικού Film Office, διαδραματίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες όπως το Κατάκολο στο Νομό Ηλίας και η Εύβοια στην παραλία Χαλιαδού και τη Δίρφυ.

Η ταινία θριάμβευσε στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με τον δημιουργό της Ρούμπεν Έστλουντ να κερδίζει Χρυσό Φοίνικα, ενώ απέσπασε και 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Το φιλμ του Σουηδού σκηνοθέτη, ήταν υποψήφιο στις σημαντικές κατηγορίες «Καλύτερη Ταινία», «Σκηνοθεσία» και «Πρωτότυπο Σενάριο».

Το Τρίγωνο της Θλίψης

Βραβείο για την παραλία Χιλιαδού

Πριν από λίγες εβδομάδες το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοίνωσε ότι η παραλία Χιλιαδού κέρδισε το EUFCN Location Award για το 2022. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στην παραλία Χιλιαδού και η νίκη ήρθε ως αποτέλεσμα της ευρείας θετικής ανταπόκρισης από το κοινό κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας.

Οι τέσσερις επιλαχόντες ήταν το Portsoy της Μεγάλης Βρετανίας για το «Peaky Blinders», τα νησιά Brissago της Ελβετίας για το «Dawn Chorus», στη Γερμανία το Schlosshotel Kronberg για το «Spencer» και στην Κροατία το Stari Grad για το «How I learn to fly».

Σημειώνεται ότι το 2018 η Κέρκυρα τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο για την τηλεοπτική σειρά «The Durrells».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα