Seneca Medical Group: Υψηλές υπηρεσίες που προωθούν την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού

Seneca Medical Group: Υψηλές υπηρεσίες που προωθούν την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού

Με κοινή πρωτοβουλία της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών και του ΕΛΙΤΟΥΡ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα "Ιατρικός Τουρισμός και Εξωστρέφεια", παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.

Απόδειξη ότι η Ελλάδα διαθέτει υποδομές υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας και ευεξίας, που της δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα στο ανταγωνιστικό χώρο του ιατρικού Τουρισμού, αποτελεί το Seneca Medical Group που ειδικεύεται στη μεταμόσχευση μαλλιών. Πριν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις της κλινικής στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα σε συνεργασία το Ελληνικό Συμβούλιο Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ).

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η οποία ανέφερε ότι: “Ήρθε η ώρα να πάμε στην επόμενη ώρα και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. Τραβάμε κόκκινη γραμμή στις καθυστερήσεις του παρελθόντος και συνεχίζουμε με νομοθετικές ρυθμίσεις για να προχωρήσουμε στα θέματα τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, με τη συνεργασία όλων των φορέων και την επιστημονική συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Όπως έχει πει πολλές φορές και ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, το 2022 και 2023 θα είναι οι χρονιές που μια από τις βασικές μας προτεραιότητες θα είναι ο τουρισμός υγείας. Είμαστε σε συνεχή διάλογο και με την ΕΛΙΤΟΥΡ και με όλους τους φορείς. Υπενθυμίζω ότι τον Δεκέμβριο του 2021 ιδρύθηκε η ΙΠΕ, μια ανώνυμη εταιρεία για τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας και σε συνεργασία με τους δήμους, έχουμε στόχο να αναπτύξουμε τον τουρισμό ευεξίας, σε μια χώρα με εκατοντάδες πηγές, από τις οποίες κάποιες έχουν ξεχαστεί και δεν έχουν αξιοποιηθεί. Μεγάλο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Το video από την εκδήλωση:

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα κατάφερε, από τη 10η θέση στην οποία βρισκόταν στο παρελθόν, να ανέβει στην 5η παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Ένας από τους βασικούς στόχους της ΕΛΙΤΟΥΡ, πλέον είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου χωριού ευεξίας, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύεται 12 μήνες το χρόνο για το πώς μπορεί να κατακτήσει την ευζωία. “Ο τουρισμός υγείας δεν αφορά μόνο ασθενείς, αλλά και υγιείς πολίτες που θέλουν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής”, τόνισε ο κ. Πατούλης.

Γιώργος Πατούλης και Σοφία Ζαχαράκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, υπογράμμισε ότι οι θεραπείες, η καινοτομία και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και που απαιτούνται οργανωμένες πρωτοβουλίες για την προβολή και την αξιοποίησή τους.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, διευθύνων σύμβουλος του Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι ένας τομέας με μεγάλη δυναμική στον οποίο χρειάζεται να εστιάσει περισσότερο η Πολιτεία. Αναφορικά με το θετικό παράδειγμα της Seneca, τόνισε ότι, μόνο στην κλινική της Αθήνας του Ομίλου, το 45% των πελατών που έρχονται για αποκατάσταση της τριχόπτωσης προέρχονται από το εξωτερικό. Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε ο CEO του Seneca Medical Group ήταν η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας της χώρας, για να μπορούν να αδειοδοτούνται ιατρικές υπηρεσίες μέσα σε τουριστικές υποδομές. Είναι αναγκαίο, όπως ανέφερε, να διευκολυνθεί η απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης για τις μονάδες ιατρικού τουρισμού και να επιδοτούνται οι κλινικές ιατρικού τουρισμού από το κράτος, βάσει της επισκεψιμότητας ασθενών από το εξωτερικό.

Η καινοτομία του Seneca Medical Group

Το Seneca Medical Group, αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον καινοτόμες κλινικές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, συνδυάζει τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους θεραπείας, τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή εξατομικευμένων λύσεων και για αυτό βρίσκεται ανάμεσα στις περισσότερο αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου στην Ευρώπη.

Το Seneca Medical Group αποτελεί μια ελληνική εταιρεία, τα στελέχη της οποίας έχουν 35 χρόνια εμπειρίας στην αποκατάσταση της τριχόπτωσης και έχουν εισάγει μια βασική καινοτομία, την εφαρμογή του Total Care, ενός ολοκληρωμένου συστήματος διάγνωσης και θεραπείας της τριχόπτωσης που επιτρέπει την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Με το Total Care μπορεί να επιτευχθεί μια εξατομικευμένη διάγνωση, η οποία αποτελεί κομβικό παράγοντα για την επιτυχία της θεραπείας, δεδομένου ότι οι περισσότερες περιπτώσεις μη επιτυχημένης εφαρμογής της θεραπείας οφείλονται σε λανθασμένη ή ελλιπή διάγνωση. Η διαδικασία διάγνωσης, που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό καταλήγει σε ένα εξατομικευμένο πλάνο για τον κάθε ασθενή, το οποίο εγγυάται την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Αναφορικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών, η Seneca έχει αναπτύξει τη μέθοδο Direct Fue, εξέλιξη της «παραδοσιακής» FUE, που εξασφαλίζει ένα πυκνό, φυσικό, αισθητικά άριστο και μόνιμο αποτέλεσμα χωρίς δημιουργία οπών ή σχισμών.

Κατακτώντας την Ευρωπαϊκή αγορά

Η ομάδα της Seneca έχει 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο της θεραπείας της τριχόπτωσης με χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να την έχουν εμπιστευτεί για αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωής τους. Το Seneca Medical Group λειτουργεί σήμερα τρείς κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γλασκώβη και ένα διαγνωστικό κέντρο στο Εδιμβούργο. Η κλινική της Αθήνας μάλιστα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη κλινική θεραπείας κατά της τριχόπτωσης στην Ευρώπη.

Τους επόμενους μήνες, το Seneca Medical Group θα υλοποιήσει το πλάνο επέκτασής του, με τη δημιουργία νέων κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές θεραπείες αποκλειστικά από ειδικούς και υπό τα πλέον αυστηρά πρωτόκολλα με σκοπό την οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα