Στην Ελβετία οι Έλληνες για Πάσχα – Ποιο νησί επιλέγουν στην Ελλάδα

Στην Ελβετία οι Έλληνες για Πάσχα – Ποιο νησί επιλέγουν στην Ελλάδα
istock

Δύο ελβετικές πόλεις φαίνεται ότι βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ τη Λέσβο προκρίνουν από τους προορισμούς της Ελλάδας.

Με κάθε μέσο αναχωρούν οι Έλληνες για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ και η κίνηση προς τη χώρα μας από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τουρίστες. H φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε δυναμικά, καθώς το Καθολικό Πάσχα που ολοκληρώθηκε χτες, «άνοιξε ομαλά» τη σεζόν, με το περίπου 30% των εποχικών ξενοδοχείων να έχουν ήδη ανοίξει.

Τα τουριστικά γραφεία σε όλη τη χώρα καταγράφουν ακόμα και την τριπλάσια κίνηση ταξιδιωτών σε σχέση με πέρυσι, με τους Έλληνες να προτιμούν οργανωμένα πακέτα για να ταξιδέψουν κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς δημιούργησαν ειδικά πακέτα για τους έλληνες εκδρομείς, που περιλαμβάνουν παραδοσιακά γεύματα αλλά και δρώμενα.

Η κίνηση αναμένεται να ξεπεράσει ίσως και αυτή του 2019, με τις πληρότητες σε αεροπλάνα και πλοία να είναι πολύ υψηλές, ενώ σε πολλά δρομολόγια οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η Ελβετία κορυφαίος προορισμός για τους Έλληνες

Οι εκδρομές στο εξωτερικό έχουν την τιμητική τους φέτος το Πάσχα. Οι καταγεγραμμένες κρατήσεις εκδρομικών πακέτων τις προηγούμενες ημέρες, έδειξαν ότι επτά στις 10 αφορούσαν σε ταξίδια του εξωτερικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AEGEAN oι κορυφαίοι προορισμοί από Αθήνα την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα με υψηλές πληρότητες που ξεπερνούν το 80%, είναι οι ελβετικές πόλεις της Ζυρίχης και της Γενεύης. Ακολουθούν το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο και στη Γερμανία το Μονάχο, η Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ. Ακόμη στη δεκάδα βρίσκονται προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο η Λάρνακα και η Σόφια στη Βουλγαρία.

Σημειώνεται ότι οι κορυφαίοι προορισμοί του εξωτερικού για τους Έλληνες το Πάσχα του 2019, ήταν το Μιλάνο, το Λονδίνο και η Κοπεγχάγη.

Στο εσωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων οι πληρότητες των ξενοδοχείων στους δημοφιλείς ελληνικούς Πασχαλινούς προορισμούς, είναι πολύ υψηλές και πάνω από 70%, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 100%. Πιο συγκεκριμένα από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα τα ξενοδοχεία αναμένεται να γεμίσουν σε Κέρκυρα, Ύδρα, Πελοπόννησος, Ιωάννινα, Πάτμος, Λουτρά Αιδηψού, Καβάλα, Θάσος, Πήλιο, Σαντορίνη, Μύκονο κ.α.

Τη Λέσβο επιλέγουν ως πρώτο προορισμό στην Ελλάδα

Όσον αφορά την κίνηση του δικτύου εσωτερικού, σύμφωνα με τα στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, οι πληρότητες βρίσκονται ήδη πάνω από το 70% από Αθήνα και 85% από Θεσσαλονίκη και ανάλογα με τον προορισμό με τις θέσεις σταδιακά να εξαντλούνται. Από την Αθήνα οι κορυφαίοι προορισμοί με την ίδια περίπου υψηλή πληρότητα είναι η Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, η Χίος, η Ρόδος, η Πάρος, η Λήμνος, η Σαντορίνη και η Κάρπαθος.

Αντίστοιχα οι κορυφαίοι προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Χίος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Χανιά.

Τα στοιχεία της AEGEAN δείχνουν ότι η έξοδος ξεκινάει από την Μ. Τετάρτη και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό έως και τη Μ.Παρασκευή ενώ το πρώτο κύμα της επιστροφής πραγματοποιείται κυρίως τις ημέρες Δευτέρα 17/4 και Τρίτη 18/4, με αρκετούς από όσους επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα για τις Πασχαλινές τους διακοπές να παρατείνουν τη διαμονή τους και να γυρνούν στο τέλος της εβδομάδας.

Καθώς οι τελευταίες θέσεις εξαντλούνται προοδευτικά όσο πλησιάζουμε στις μέρες της μεγάλης εξόδου (Μ. Τετάρτη ως Μ. Παρασκευή), τελικά αναμένονται πληρότητες στις πτήσεις άνω του 90% από/προς Αθήνα και άνω των 95% από/προς Θεσσαλονίκη.

Που ταξίδεψαν οι ξένοι που ήρθαν στην Ελλάδα για το Πάσχα

Για την περίοδο που περιλαμβάνει το Καθολικό αλλά και το Ορθόδοξο Πάσχα οι πτήσεις εξωτερικού της AEGEAN προς Αθήνα έχουν ιδιαίτερα αυξημένη πληρότητα που ξεκινάει από κατ’ ελάχιστο 76% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και πάνω από το 80%. Τα ίδια περίπου ποσοστά ισχύουν και για τις πτήσεις εξωτερικού προς Θεσσαλονίκη, με ελαφρώς χαμηλότερη πληρότητα.

Οι κορυφαίες αγορές για πτήσεις προς Αθήνα είναι η Στοκχόλμη, το Ελσίνκι, η Βιέννη, η Ζυρίχη, η Γενεύη, το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ, η Κύπρος και τέλος το Μιλάνο.

Αμέσως μετά το Ορθόδοξο Πάσχα στην επιστροφή των επισκεπτών, η πληρότητα φτάνει το 85% για τα δρομολόγια της AEGEAN προς Αθήνα και το 95% προς Θεσσαλονίκη. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που φαίνεται να επεκτείνουν τις διακοπές τους ως το τέλος της εβδομάδας του Πάσχα διαμορφώνοντας για τις ημέρες έως και το Σαββατοκύριακο της 22/4 και 23/4 την πληρότητα πάνω από 80% για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα