Tripadvisor: Τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία και παραλίες στον κόσμο – “Σάρωσε” ξενοδοχείο στην Κω

Tripadvisor: Τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία και παραλίες στον κόσμο – “Σάρωσε” ξενοδοχείο στην Κω
Κως Getty Images/iStockphoto

Κως, Κρήτη, Χαλκιδική, Κέρκυρα και Σαντορίνη είναι οι περιοχές που είτε ως προορισμοί, είτε τα ξενοδοχεία και οι παραλίες τους βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου.

Σημαντικές πρωτιές αλλά και υψηλές θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου κατέκτησαν ελληνικά ξενοδοχεία, παραλίες και προορισμοί, στα ετήσια βραβεία κοινού «Traveler’s Choice» για το 2022 της μεγαλύτερης παγκόσμιας πλατφόρμας αξιολόγησης Tripadvisor.

Ένα ξενοδοχείο στην Κω, το Ikos Aria «σάρωσε» τα βραβεία αφού βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε πολλές κατηγορίες, καθώς και στη δεκάδα σε άλλες. Το ξενοδοχείο που ανήκει στον ξενοδοχειακό Όμιλο Sani/Ikos, βρίσκεται στην περιοχή Κέφαλος και λειτουργεί από το 2019 μετά από ριζική ανακαίνιση στο πρώην Club Med.

Συγκεκριμένα το Ikos Aria βρέθηκε στην 3η θέση ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, ενώ στην 11η θέση στην ίδια κατηγορία βρέθηκε και το Ikos Dassia στην Κέρκυρα που ανήκει στον ίδιο όμιλο. Το Ikos Aria κέρδισε τις πρώτες θέσεις στον κόσμο στις κατηγορίες, «Πολυτελή Ξενοδοχεία», «All-Inclusive Resorts» και «Ξενοδοχεία πάνω στη Θάλασσα», αλλά και την πρώτη θέση ως το «Καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη».

Σημαντική διάκριση απέσπασε και το Sani Club της Χαλκιδικής, επίσης της ίδιας εταιρείας, που βρέθηκε στην 2η θέση ανάμεσα στα καλύτερα «Ξενοδοχεία για Οικογένειες» του κόσμου. Την 9η θέση στην ίδια κατηγορία κατέκτησε το ξενοδοχείο Potidea Palace Hotel στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Στην κατηγορία τα πιο «Ρομαντικά Ξενοδοχεία» στον κόσμο, την 7η θέση πήρε το Anastasis Apartments & Spa στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης και την 19η το Lindos Blu Luxury Hotel & Suites στη Λίνδο της Ρόδου.

Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες του κόσμου

Ανάμεσα στις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με την αξιολόγηση του κοινού στο Tripadvisor βρέθηκε και μια ελληνική. Η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου στην Κίσσαμο των Χανίων Κρήτης κατέκτησε την 24 θέση, ενώ ως καλύτερη παραλία στον κόσμο στέφτηκε η Grace Bay στα νησιά Τέρκς & Κάικος. Στις 25 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης ο Μπάλος κέρδισε την 5η θέση και τα Φαλάσσαρνα Χανίων την 21η.

Οι καλύτεροι ελληνικοί προορισμοί στον κόσμο

Το νησί της Κρήτης κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα στους πιο «Δημοφιλείς Προορισμούς» του κόσμου, με την πρωτιά να παίρνει το Ντουμπάι, καθώς και την 3η θέση στον κόσμο ανάμεσα στους «Κορυφαίους Ηλιόλουστους Προορισμούς». Και η Αθήνα κατάφερε να βρεθεί στην 25άδα του κόσμου στην κατηγορία «Καλύτεροι προορισμοί Πόλης», κατακτώντας την 24η θέση, με πρώτο πάλι το Ντουμπάι.

Τα βραβεία του Tripadvisor λαμβάνουν υπόψη τους την ποιότητα και την ποσότητα των κριτικών και των αξιολογήσεων των ταξιδιωτών και κατατάσσει τα καλύτερα καταλύματα, προορισμούς, παραλίες, αξιοθέατα, εστιατόρια, αεροπορικές εταιρείες και εμπειρίες, σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα