ΤΒΕΧ Εurope 2023: Στην Πελοπόννησο το μεγάλο συνέδριο των travel bloggers

ΤΒΕΧ Εurope 2023: Στην Πελοπόννησο το μεγάλο συνέδριο των travel bloggers
ΤΒΕΧ Europe 2023

Η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο στόχος του συνεδρίου ΤΒΕΧ Εurope 2023, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Τις 330 έχουν φθάσει ήδη οι συμμετοχές bloggers και εκπροσώπων από online travel media -που “μετρούν” συνολικά εκατομμύρια ακολούθους- κι ενώ απομένει ένας ακόμα μήνας πριν την έναρξη του παγκόσμιου συνεδρίου ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese που το διοργανώνει και το φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, στο οποίο την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των χορηγών που αριθμούν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις -από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το πρόγραμμα έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί τόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, όσο και οι βραδιές δικτύωσης για τους συμμετέχοντες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου, διάστημα που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αποτελώντας ουσιαστικά τους πρεσβευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μιας Περιφέρειας που προσφέρει ένα τουριστικό προϊόν πέρα από τα προφανή.

Μέσα στην διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), FAM trips (Ταξίδια Εξοικείωσης), αλλά και τις βραδιές δικτύωσης. Στόχος όλων αυτών δεν είναι άλλος, παρά να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και φυσικά τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες 2 βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικης Ελλάδας- που ξεκινούν από τις 12 Μαΐου.

Βραδιές Δικτύωσης

Ειδικότερα, η πρώτη βραδιά εξοικείωσης, που απευθύνεται σε 150 επισήμους, χορηγείται και υλοποιείται από την Costa Navarino και θα φιλοξενηθεί στο W Costa Navarino στις 8 Μαΐου. Ακολουθεί η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, στις 9 Μαΐου, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας στους ρυθμούς του γνωστού πλέον Peloponnese Food Stories με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες νοστιμιές από κάθε γωνία της Πελοποννήσου. Τέλος, το αποχαιρετιστήριο πάρτυ θα λάβει στις 11 Μαΐου στη Βέργα Καλαμάτας, με πανοραμική θέα, δίνοντας μια εντυπωσιακή εικόνα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ημερήσιες Εκδρομές

Στο πρόγραμμα του TBEX Europe 2023 εντάσσονται και 11 ημερήσιες εκδρομές (PreBEX Tours) που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Μαΐου και θα δώσουν σε 250 συμμετέχοντες την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την περιοχή. Σπήλαιο Κάψια, Αρχαία Μεσσήνη, Κιτριές, οι καταρράκτες του Πολυλίμνιου, οικία Πάτρικ Λη και Τζόαν Φέρμορ, η υπέροχη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, Μυστράς και το Θαύμα του Μοριά, Κορώνη, Αρχαία Ολυμπία, Καρδαμύλη αλλά και η ίδια η πόλη της Καλαμάτας αποτελούν το επίκεντρο των PreBEX Tours.

Ταξίδια Εξοικείωσης

Σε ό,τι αφορά στα ταξίδια εξοικείωσης, τα 3ήμερα (FAM Trips) που έχουν σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκινούν στις 12 Μαΐου και μέσα από αυτά οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ολόκληρη την Πελοπόννησο και όχι μόνο. Τι περιλαμβάνουν; Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θαλάσσια σπορ, απολαυστικούς περίπατους και βουτιές σε παραλίες στην Ελαφόνησο, το Πόρτο Χέλι, τους Αγίους Θεοδώρους, την Κυλλήνη. Ιππασία, περπάτημα στα ορεινά της Πελοποννήσου, σε Μαίναλο, Ταΰγετο, Τρίκαλα Κορινθίας, Πάρνωνα. Γνωριμία με τις σημαντικότερες πόλεις της Περιφέρειας, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Ναύπλιο, την Κόρινθο. Περιήγηση στα εντυπωσιακά κάστρα της Μεσσηνίας. Το Λουτράκι, η Κόρινθος, τα Καλάβρυτα, το Λεωνίδιο, αναδεικνύονται ως τουριστικοί προορισμοί. Οινογνωσίες, γευσιγνωσίες λαδιού και μελιού, γεύματα με τοπικές λιχουδιές θα αναδείξουν τους παραγωγούς της περιοχής. 140 συμμετέχοντες, με εκατομμύρια ακολούθους, από όλον τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την περιοχή μέσα από τα στοχευμένα αυτά ταξίδια, ενώ όλες οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, μέσα από τις υπηρεσίες τους, τη δική τους υπέροχη και φιλόξενη Πελοπόννησο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω των Επιμελητηρίων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων της, έχει απευθύνει πρόσκληση στους επιχειρηματίες της περιοχής να ενταχθούν στη διοργάνωση ως χορηγοί δράσεων με στόχο την προβολή και παρουσίαση των υπηρεσιών και προϊόντων τους.

Τέλος, η οργανωτική ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καλεί όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και τους δήμους της Πελοποννήσου να λάβουν μέρος στο συνέδριο καθώς πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και δικτύωσης με τους δημιουργούς τουριστικού περιεχομένου για τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα