ΤΒΕΧ 2023: Κορυφαίο παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού ενώνει την Πελοπόννησο

ΤΒΕΧ 2023: Κορυφαίο παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού ενώνει την Πελοπόννησο
Καλαμάτα Getty Images/iStock

Λεπτομέρειες για την διοργάνωση του κορυφαίου συνεδρίου ΤΒΕΧ που θα φιλοξενήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου δόθηκαν σε συνέντευξη τύπου. Πάνω από 400 ταξιδιωτικοί bloggers και influencers θα φιλοξενηθούν στην περιοχή την Άνοιξη του 2023.

«Ο Όμηρος ήταν ο πρώτος travel blogger στον κόσμο, o μέγας εξερευνητής και η Πελοπόννησος ετοιμαζόταν 5.000 χρόνια για να υποδεχθεί το TBEX 2023». Με αυτή τη φράση ο διευθύνων σύμβουλος του TBEX Rick Calvert, του μεγαλύτερου συνεδρίου της παγκόσμιας κοινότητας των ταξιδιωτικών bloggers, influencers και δημιουργών ταξιδιωτικού περιεχόμενου στον κόσμο, κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της επόμενης διοργάνωσης, που θα γίνει στην Πελοπόννησο του χρόνου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινούμενη έξυπνα και γρήγορα, κατάφερε να κερδίσει τη διοργάνωση του ΤΒΕΧ 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στην Καλαμάτα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου 400 μέλη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας. Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις, στρατηγικές και τακτικές της τουριστικής αγοράς, αλλά και για να προβάλλουν την ομορφιά και τις μοναδικές εμπειρίες της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει συναντήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ συμπληρώνεται από βραδιές δικτύωσης για τους συμμετέχοντες καθώς και από ταξίδια εξοικείωσης σε όλη την Πελοπόννησο.

Η μέση διάρκεια διαμονής στην ευρύτερη περιοχή εκτιμάται μεταξύ 10 και 30 ημερών, κάτι που θα δώσει νέα δυναμική στην τουριστική κίνηση για την περίοδο από το τέλος Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να εξερευνήσουν όλη την Περιφέρεια από άκρη σε άκρη και ανάλογα με το αντικείμενο τους και θα δημιουργήσουν περιεχόμενο, σε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία θα μοιραστούν με τους περίπου 300 εκατομμύρια ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, sites, κ.α.

Χτες μέσα στο ιστορικό κτήριο «Βουλευτικό», την πρώτη βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου, παρουσία του κ. Cavret, τον οποίο υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Όπως δήλωσε στο NEWS 24/7 o δ.σ. του ΤΒΕΧ, η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, από online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου, αλλά και στελέχη Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο, μέσα από χιλιάδες ανταποκρίσεις, σε δεκάδες εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον πλανήτη το «τουριστικό προϊόν» της Πελοποννήσου». Ο ίδιος κάλεσε όλους τους Έλληνες να ξεκινήσουν να μοιράζονται από τώρα τις δικές τους εμπειρίες μέσα από κοινωνικά δίκτυα, προτείνοντας στους συμμετέχοντες του ΤΒΕΧ, μέρη που πρέπει να επισκεφτούν και πράγματα που πρέπει να κάνουν, όταν έρθουν στην Πελοπόννησο, χρησιμοποιώντας τα hashtags “tbexpeloponnese”.

Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι η διοργάνωση του ΤΒΕΧ 2023, είναι μια εθνική δράση που αφορά την πατρίδα ολόκληρη και όχι μόνο την Πελοπόννησο. «Θέλουμε με αυτή την ευκαιρία να δείξουμε τον μεγάλο πλούτο του τόπου μας, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα μνημεία, τη φύση, τα εξαιρετικά προϊόντα μας, τη γαστρονομία, τους φιλόξενους ανθρώπους μας. Θέλουμε να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό, ανθρώπους με πολιτισμό, που θα επιστρέφουν στον τόπο μας και θα μένουν όλο και περισσότερο». Ο ίδιος αναφερόμενος στο που θα κινηθεί ο κόσμος τους συνεδρίου ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση αυτή αφορά ολόκληρη την Πελοπόννησο. «Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη σε πολλά θέματα και προφανώς και σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός την Ολυμπία, τα Καλάβρυτα και γενικά τις περιοχές της Πελοποννήσου που μοιράζονται οι δύο Περιφέρειες», επεσήμανε ο κ. Νίκας.

O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε την ικανοποίηση του για την διοργάνωση του ΤΒΕΧ αλλά και την στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, αφού τόσο σημαντικοί άνθρωποι που επηρεάζουν εκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, θα έρθουν να γνωρίσουν την Πελοπόννησο και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους». Ο κ. Φραγκάκης σημείωσε ότι οι επιδόσεις της Πελοποννήσου στον τουρισμό κατά τη φετινή σεζόν, κατέγραψαν νέο ρεκόρ με αύξηση εσόδων από τον τουρισμό κατά 7%, κατά 2% αύξηση των αφίξεων και 17% αύξηση της μέσης διανυκτέρευσης.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Άννα Καλογεροπούλου, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, κάλεσε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση, τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τον απλό κόσμο. «Θα φιλοξενήσουμε αυτούς του σημαντικούς ανθρώπους που θα συμμετέχουν για πέντε ημέρες στο συνέδριο που θα γίνει στην Καλαμάτα. Στη συνέχεια γκρουπ των bloggers θα συμμετέχουν σε οργανωμένα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο, για να ζήσουν τις ξεχωριστές εκείνες εμπειρίες που έχει να προσφέρει. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας και χαιρόμαστε διότι ήδη έχει αγκαλιαστεί από μεγάλες και μικρές ιδιωτικές εταιρείες, όπως η Grecotel που θα φιλοξενήσει και το συνέδριο αλλά και την TEMES».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα