5 φανταστικές παραλίες για να χτίσετε κάστρα στην άμμο

Διαβάζεται σε 4'
Η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη
Η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη iStock

Από τη Ζάκυνθο μέχρι την Κρήτη και από τη Νάξο μέχρι τη Κεφαλονιά και τη Χαλκιδική, αυτές οι παραλίες θα σας κάνουν παιδιά.

Καλές και οι παραλίες με το βότσαλο αλλά σαν αυτές με την άμμο δεν έχει! Ο παιδικός σας εαυτός ίσως τις συμπαθεί λίγο παραπάνω γιατί θυμάται τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και ας μην υπήρχαν τότε όλα αυτά τα παιχνίδια που έχουν τα παιδάκια σήμερα. Ένα κουβαδάκι έκανε τα πάντα. Και επειδή πάμε παραλία και για εμάς αλλά για τα παιδιά, σας έχουμε πέντε παραλίες που θα τις απολαύσετε οικογενειακώς, αλλά και θα γίνεται και εσείς για λίγο παιδιά!

Γέρακας, Ζάκυνθος

Σε μια μικρή χερσόνησο στα νοτιοανατολικά της Ζακύνθου βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Γέρακα. Δεν θα σας πω ψέμματα, ένα μικρό περπάτημα θα το χρειαστείτε, ωστόσο μόλις φτάσετε και απλώσετε την πετσέτα σας όλη η κούραση θα φύγει. Υπέροχη άμμος για να χτίσετε κάστρα και να κάνετε ατελείωτες αμμοκατασκευές με τα μικρά σας, εξαιρετικά νερά που δεν είναι βαθιά και ένα τοπίο που εντυπωσιάζει με την ομορφιά του, καθώς περιβάλλεται από αργιλώδεις λευκούς λόφους. Είναι ήπια οργανωμένη λόγω του ότι εκεί εναποθέτουν τα αυγά τους οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα, για αυτό μάλιστα η πρόσβαση στην παραλία δεν επιτρέπεται μετά την δύση του ηλίου. Beach bar δεν υπάρχουν στην παραλία ωστόσο σε κοντινή απόσταση θα βρείτε πολλά ταβερνάκια για μετά το μπάνιο.

Αγία Άννα, Νάξος

Η παραλία Αγία Άννα στη Νάξο
Η παραλία Αγία Άννα στη Νάξο iStock

Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε σχεδόν τα πάντα, φαγητό στα ταβερνάκια που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά, τα παιδιά να φτυαρίζουν άμμο στα κουβαδάκια ακριβώς μπροστά και αν θέλετε ρίχνετε και μια βουτιά στη θάλασσα, μισό βήμα είναι. Η άμμος εδώ είναι τέλεια και τα παιδιά θα την λατρέψουν ενώ τα νερά καταγάλανα και αρκετά ρηχά, να πούμε και για τη φύση; έχει και αρμυρίκια πίσω πίσω σε κάποια σημεία ενώ στο νότιο κομμάτι της θα βρείτε και κέδρους. Δεν την επηρεάζουν ιδιαίτερα οι βόρειοι άνεμοι ενώ μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα όσο τα μικρά θα κυλιούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην άμμο και στο κύμα. Προφανώς δεν λείπουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Φαλάσαρνα, Κρήτη

Στα Χανιά τώρα, η καλύτερη επιλογή για να απλώσετε το «σπιτικό» σας είναι τα Φαλάσαρνα. Μεγάλη, αμμουδερή και οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar για καφεδάκι και μπυρίτσα και με δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Το περιβάλλον έχει φυσική ομορφιά ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη και υπάρχει μεγάλος χώρος για παρκάρισμα. Αδειάστε την τσάντα με τα κουβαδάκια, τα κουπάτ, τις τσουγκράνες και τα φτυάρια πιάστε ξαπλώστρα και αφήστε τους αρχιτέκτονες του αύριο να απολαύσουν την πρώιμη εποχή της τέχνης τους. Η ψιλή άμμος ίσως τους δυσκολέψει λίγο στις κατασκευές αλλά ο καλός ο μάστορας στις δυσκολίες φαίνεται. Εκτός από beach bars θα βρείτε και ταβερνάκια.

Μακρύς Γιαλός, Κεφαλονιά

Η παραλία Μακρύς Γιαλός στην Κεφαλονιά
Η παραλία Μακρύς Γιαλός στην Κεφαλονιά iStock

Στην Κεφαλονιά από τις καλύτερες επιλογές για καλή αμμουδιά είναι ο Μακρύς Γιαλός μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο του Αργοστολίου. Στο πίσω μέρος της παραλίας ορθώνεται ένας χαμηλός πευκόφυτος λόφος και μπροστά απλώνεται μια υπέροχη χρυσαφένια άμμος στην οποία ούτε εσείς οι μεγάλοι δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. Ο Μακρύς Γιαλός είναι από αυτές τις παραλίες που συγκεντρώνει όλες τις ηλικίες, το ίδιο και ο Πλατύς Γιαλός ακριβώς δίπλα. Διαθέτει beach bars, ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά αν θέλετε φέρνετε και τον δικό σας εξοπλισμό. Τα νερά είναι εξαιρετικά, ιδανικά ρηχά για τους μικρούς κολυμβητές και όχι ιδιαίτερα κρύα. Έχει και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Τρανή Αμμούδα, Σιθωνία – Χαλκιδική

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνετε πως εδώ κυριαρχεί η άμμος, κάπως πιο κοκκώδη από την κλασική ωστόσο καλή για παιχνίδι. Είναι μεγάλη, το λέει και το όνομα, έχει μια εξωτική εσάνς και είναι ότι πρέπει για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς τα νερά της είναι ρηχά. Είναι οργανωμένη αλλά αν δεν σας αρέσει η πολυτέλεια της ξαπλώστρας όλο και κάπου θα βρείτε να στήσετε τη δική σας ομπρέλα. Στο πίσω μέρος η πρασινάδα δεν της λείπει ενώ τα νερά εκτός από ρηχά είναι και συγκλονιστικά όμορφα! Θα βρείτε και φουσκωτά μέσα στη θάλασσα για περισσότερο παιχνίδι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα