Η ανέγγιχτη Μικρολίμνη στις Πρέσπες – Ανακαλύψτε την απόλυτη γαλήνη

Διαβάζεται σε 2'
Η Μικρολίμνη Πρέσπας
Η Μικρολίμνη Πρέσπας Travel Inspiration

Από την Μικρολίμνη μπορεί κανείς να δει το μικρό νησάκι Βιδρονήσι, μια από τις μεγαλύτερες αποικίες κορμοράνων της χώρας.

Βρισκόμαστε στη Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στις όχθες της Μικρής Πρέσπας, η οποία έχει να μας προσφέρει πολύτιμες, μαγικές εικόνες, γεμάτες ηρεμία, καταπράσινη φύση, σπάνια είδη πουλιών και βέβαια αυθεντικούς και αξιαγάπητους ανθρώπους.

Η Μικρολίμνη είναι ένα μοναδικό μικρό χωριουδάκι στα 850 περίπου μέτρα υψόμετρο το οποίο από την ονομασία του “προδίδει” την ιδιαίτερη θέση που έχει στις Πρέσπες.

Το drone του Travel Inspiration πέταξε πάνω από το υπέροχο τοπίο:

Μαγευτικές εικόνες φύσης

Στην είσοδο του χωριού, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου με τον ξεχωριστό πορτοκαλί χρωματισμό, στέκεται “φρουρός” όλης αυτής της μικροσκοπικής ομορφιάς που αντανακλά ο τόπος. Στο δρόμο Οξιάς-Μικρολίμνης υπάρχει ο ναός της Αγ. Παρασκευής που διασώζει ξύλινο ζωγραφιστό τέμπλο. Στην είσοδο του χωριού υπάρχει και τρίκλιτη Βασιλική του 1908.

Αμέτρητα σπάνια είδη ζώων την προτιμούν και βρίσκουν καταφύγιο γύρω της όπως κορμοράνοι, σπάνιοι ερωδιοί, καθώς και νερόφιδα και πολλά ακόμα είδη υδρόβιων πτηνών και ψαριών, βρίσκοντας την ηρεμία που τους αρμόζει μέσα σε μια περιοχή που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες και νόμους της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας και παραμένει αυθεντική και ήρεμη μέσα στη ζωντάνια των ανθρώπων της, που πραγματικά εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Ξεχωρίζουν τα στενά, πέτρινα σοκάκια του χωριού με τα υπέροχα σπίτια των λιγοστών μόνιμων κατοίκων, 60 στο σύνολό τους τον χειμώνα.

Από την Μικρολίμνη μπορεί κανείς να δει το μικρό νησάκι Βιδρονήσι, μια από τις μεγαλύτερες αποικίες κορμοράνων ολόκληρης της περιοχής, όπου – ευτυχώς – η πρόσβασή σε αυτό είναι απαγορευμένη. Στα βόρεια του χωριού, περπατώντας προσεκτικά κοντά στους καλαμιώνες ή από το ξύλινο παρατηρητήριο, μπορεί κανείς να δει και να φωτογραφίσει τους σπάνιους ερωδιούς που τρέφονται στα ρηχά νερά με βατράχια, νερόφιδα, ψάρια και έντομα. Ακολουθώντας με τα πόδια το μονοπάτι προς τα νότια της Μικρολίμνης φθάνουμε στην μαγευτική Λάτσιστα, έναν κόλπο με πανέμορφη θέα στη λίμνη και τα υδρόβια πουλιά. Στο τέλος του περιπάτου μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του χωριού δίπλα στα νερά της λίμνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα